Tânără de 18 ani din Aleșd, reținută pentru tâlhărie la Oradea

5393
Foto caracter ilustrativ

Miercuri, 28 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, o tânără de 18 ani, din localitatea Aleşd, bănuită de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată în forma coautoratului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bihor Ioana Lascu, tânăra este bănuită că, la 12 iunie a.c., în jurul orei 01.40, în urma unei înţelegeri prealabile cu alţi doi tineri, cercetaţi de poliţiştii orădeni în aceeaşi cauză, reţinuţi de poliţişti şi arestaţi de magistraţi la 23 iunie a.c. (caz mediatizat la 23 iunie a.c.) ar fi acostat un orădean de 60 de ani, care se deplasa pe o stradă din municipiul Oradea şi, prin violenţă, l-ar fi deposedat de un portmoneu în care avea aproximativ 70 de lei şi acte personale, cauzându-i un prejudiciu declarat de 100 lei şi leziuni ce au necesitat pentru vindecare 1-2 zile de îngrijiri medicale.

Joi, 29 iunie poliţiştii orădeni o vor prezenta pe tânăra de 18 ani în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, a mai precizat Lascu.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celei în cauză.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.