Știați că în Aleșd sub pod e wc-ul public?

3249
Știați că în Aleșd sub pod e wc-ul public?

Lipsa de civilizaţie a alesdenilor, a celor care tranzitează piața din oraș şi indolenţa administraţiei locale nu fac decât să transforme o investiţie dată în funcţiune de ceva vreme într-un spaţiu pe care aleșdenii îl vor ocoli oricum.

Dat în funcţiune de ceva timp „pasajul” de sub podul peste Valea Șoimului care tranzitează orașul, în zona blocului ANL începe să îi „alunge” pe pietonii care l-ar putea folosi transformându-se într-un wc public.

Blocul ANL duhneste mai ales când temperaturile exterioare sunt ridicate, sursa mirosului pestilențial de urină și fecale de om este așa zisul „pasaj”.

„Tinem zi și noapte geamurile închise pentru că miroase. De câțiva ani, situația asta ne disperă. Nimeni nu ne ajută. La sănătatea noastră și a copiilor noștri nu se gândește nimeni”, spune un locatar al blocului.

Administraţia locală aleșdeană nu reuşeşte să facă faţă lipsei de civilizaţie, mai mult, nici nu caută să găsească soluţii pentru a impune un comportament civilizat. Singurul „pasaj”  din oraș rămâne nefolosit și în continuare un WC public. Ambientul este completat cu zecile de pungi, PET-uri, cutii şi alte resturi care se întind de-a lungul întregii banchete pietonale.

“Vă transmit imaginile pe care le-am făcut, miroase îngrozitor a urină, este inadmisibil ce se întâmplă în acel loc. Poate aflaţi dumneavoastră cine se ocupă de întreţinerea pasajului şi de curăţenia sa pentru că este o ruşine pentru cei care merg pe pod, ne vizitează oraşul şi ajung în acest loc”, a afirmat un locuitor al orașului.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.