Staţia de sortare a deşeurilor din Aleşd, amendată de comisarii Gărzii de Mediu Bihor cu 20.000 de lei

648
Gunoaie Aleșd
Foto ©️ Garda de Mediu Bihor

Concomitent cu verificarea modului de respectare a obligaţiilor ce revin Administraţiilor Publice Locale, acţiune demarată în luna iunie 2020 conform dispozițiilor prefectului Dumitru Țiplea, au fost verificate şi societăţile desemnate pentru asigurarea serviciilor de salubrizare în judeţul Bihor.

În urma verificărilor a fost identificată o neconformitate cu privire la modul de deservire a unei staţii de sortare a deşeurilor, operatorul fiind sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei. Neconformitatea a fost remediată în termenul stabilit de comisarii de mediu.

Este vorba de stația de sortare de la Aleşd. Amenda au dat-o comisarii de mediu după ce au găsit în curtea staţiei de sortare un morman uriaş de gunoaie amestecate, care nu aveau ce să caute acolo. Erau aruncate laolaltă deşeuri menajere şi reciclabile şi erau depozitate de-a lungul clădirii şi gardului staţiei, într-o băltoacă de levigat urât mirositoare, scrie ebihoreanul.ro.

Comisarii de mediu au dat o amendă de 20.000 de lei şi au impus curăţarea zonei. Firma Salubri Aleşd, care administrează staţia, s-a conformat şi a făcut rapid curăţenie, mai scrie aceeași sursă.

Încontinuare activitatea operatorilor de salubritate rămâne sub atenta supraveghere a comisarilor Gărzii de Mediu Bihor.

“Pe această cale atragem atenţia şi cetăţenilor, beneficiari ai serviciilor de salubritate, DE A RESPECTA PREVEDERILE ŞI INDICAŢIILE CU PRIVIRE LA COLECTAREA SELECTIVĂ CORECTĂ A DEŞEURILOR!”, transmit comisarii gărzii de mediu.

Despre activitatea firmelor de salubrizare din judeţ, inspectorii de mediu au constatat că, după licitaţiile organizate de ADI Ecolect, cele trei societăţi care operează în Bihor – RER Vest, Salubri Aleşd şi AVE Bihor – au început să încheie contracte cu noii clienţi şi să colecteze deşeurile în patru fracţii.

Singura deficienţă depistată a fost în satele de munte, mai izolate sau cu acces mai greoi, unde gunoaiele încă nu sunt colectate separat.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.