Spitalul din Aleșd va avea un ambulatoriu nou într-o clădire modernizată de Ministerul Dezvoltării

2016
Noul ambulatoriu al Spitalului Orășenesc din Aleșd
 

Noul ambulatoriu al Spitalului Orășenesc va fi amenajat în clădirea pe care a început s-o construiască sucursala locală a Băncii Agricole în urmă cu mai bine de un deceniu și a intrat apoi în proprietatea statului și administrarea Ministerului Justiției, de la care orașul a obținut-o prin transfer. Ministerul Dezvoltării reabilitează și dotează, cu o finanțare de peste 30 de milioane de lei, o clădire pentru a găzdui ambulatoriul Spitalului Orășenesc din Aleșd, a arătat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

”Investițiile în rețeaua spitalicească sunt cruciale și urgente. Avem mult de recuperat în acest domeniu, astfel facem demersuri pentru a putea demara cât mai multe investiții la nivel național și în județul Bihor”, a spus ministrul.

Cseke Attila a precizat: noua clădire va avea laborator de analize și zona de radiologie prevăzută cu computer tomograf, aparat de radiologie și mamograf, compartiment recuperare și balneologie, cabinete de medicină internă, pediatrie, ginecologie, chirurgie, neurologie, psihologie, oftalmologie, psihiatrie, diabet, endocrinologie, cardiologie și ORL.

Prin proiect, pe lângă relocarea echipamentelor medicale din actualul Ambulatoriu, Ministerul va dota spitalul cu echipamente precum ecografe pentru medicină internă, pediatrie, obstetrică-ginecologie și cardiologie, mamograf digital, aparat de radiologie digital, computer tomograf, defibrilator, electrocardiograf, paturi de consultație, și microscop.

În 2018 am depus un proiect ca să putem folosi clădirea ca ambulatoriu, pe fonduri europene prin Programul Operațional Regional, dar proiectul a fost respins, primul sub linie, așa că în 2019 l-am depus și la Compania Națională de Investiții. Recent am aflat că acum a fost aprobat. Proiectul prevede, de asemenea, și alte dotări, precum un ascensor panoramic pentru 8 persoane, un sistem energetic cu panouri fotovoltaice, electrocadriografe, aparat Dexxa (pentru evaluarea densității osoase), un exoftalmometru pentru endocrinologie, holtere EKG și TA, iar pentru ortopedie inclusiv un fierăstrău electric folosit în amputații”, a declarat primarul orașului Aleșd, Ioan Todoca.

Termenul pentru finalizarea investiției este de aproape trei ani.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.