Spitalul din Aleșd dotat cu echipamente de protecție printr-un proiect cu finanțare europeană (foto-video)

855
Spitalul din Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline

Spitalul Orășenesc din Aleșd a fost dotat cu aparatură și dispozitive medicale, echipamente de protecție și dezinfectanți, printr-un proiect cu finanțare europeană.

„Azi, au ajuns ultimele echipamente de protectie sanitara pentru Spitalul Orasenesc Alesd. Echipamentele au fost predate Spitalului, in baza unor contracte semnate in data 02.12.2021. Au fost furnizate în cadrul proiectului „Investiții necesare pentru consolidarea capacității de reacție la criza cauzată de răspândirea virusului COVID-19 a Spitalului Orășenesc Aleșd”, proiect câștigat și derulat de Primăria Orașului Aleșd. Echipamentele furnizate cuprind: Manusi din nitril, Masti chirurigicale cu 3 straturi, de unica folosinta, Combinezon complet, inclusiv cu gluga si protectie incaltaminte, Viziera protectie fata, Saboti chirurgicale autoclavabili, Halat chirurgical steril de unica folosinta, Masca de protectie de tip FFP2, Masca de protectie de tip FFP3, Botosi, Prosop hartie monorola… ”, a precizat primarul orașului Aleșd, Ioan Todoca.

Potrivit oficialului, finantarea proiectului s-a realizat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 și are valoarea de 4.830.753,00 lei.

Tot în cadrul acestui proiect, până în acest moment Spitalul Orășenesc a fost dotat cu următoarele echipamente:

DEFIBRILATOR SEMIAUTOMAT4 buc
MONITOR FUNCTII VITALE6 buc
VIDEOLARINGOSCOP2 buc
INJECTOMAT7 buc
EKG6 buc
ASPIRATOR SECRETII5 buc
PULSOXIMETRU8 buc
APARAT ANESTEZIE1 buc
ECOGRAF(MANAGMENTUL GRAVIDEI SUSPECTE)1 buc
LAMPA UV1 buc
LAMPA SCIALITICA1 buc
VENTILATOR2 buc
ELECTROCAUTER1 buc
STIMULATOR NERV PT ANESTEZIE REGIONALA+ECO1 buc
CONCENTRATOR OXIGEN4 buc
TERMOMETRE INFRARED8 buc
BUTELII CU DEBITMETRU4 buc
APARAT RADIOLOGIE1 buc
ANALIZOR AUTOMAT IMUNOLOGIE 1 buc
APARAT STERILIZARE (AUTOCLAV)2 buc
NOPTIERE SALON2 buc
MASA ANESTEZIE1 buc
MASA INTERVENTII1 buc
PATURI ELECTRICE6 buc
SISTEM DE TELEMEDICINA PRIN IMPLEMENTAREA UNEI SOLUTII TEHNICE DE MONITORIZARE LA DISTANTA A PACIENTILOR SUSPECTI/ CONFIRMATI COVID-191
APARAT DE NEBULIZARE (CU CEATA USCATA) CU CAPACITATE DE NEBULIZARE DE 1000 MC INTRUN SINGUR TRATAMENT DE DEZINFECTIE3
Spitalul orășenesc Aleșd
Spitalul orășenesc Aleșd
Spitalul Orășenesc Aleșd
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.