Spitalul din Aleșd a primit donații medicale din Ungaria

1513

Aparate de ventilație, cutii cu medicamentul Favipiravir și măști non-invazive au fost distribuite, vineri dimineața, la sediul Spitalului Caritas Catolica din Oradea, către cele cinci spitale din județul Bihor: Oradea, Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta. 

„Este vorba despre o donație făcută de Ungaria către România, anunțată de ministrul maghiar de Externe, prin care Ungaria trimite 40 de aparate de ventilație mecanică, 1.650 de măști de respirație non-invazive și 3.000 de cutii de Favipiravir în spitale din România, pentru a contribui la gestionarea cu succes a pandemiei în România”, a precizat deputatul UDMR, Szabó Ödön.

În județul Bihor au rămas șapte aparate de ventilație, 300 de cutii de Favipiravir și circa 150 de măști non-invazive. Fiind transportate într-un mediu controlat, cutiile cu medicamente au ajuns la Oradea vineri, în jurul orelor prânzului. De aici, camionul cu Favipiravir a plecat mai departe către județele din centrul Transilvaniei.

Tot vineri dimineața, Pető Dalma a donat, din partea asociației „Alianța pentru Oradea”, a cărei vicepreședintă este, 6.000 de măști care urmează să fie împărțite la cele cinci spitale din județul Bihor.

„Practic, noi ne-am implicat ca aceste donații să ajungă la locul potrivit. În situația de criză sanitară în care ne aflăm, e crucial ca aceste donații să ajungă cât mai repede acolo unde este nevoie de ele. Eu am ajutat ca documentele să fie în regulă, fiind vorba de acte de donație”, a mai declarat deputatul Szabó Ödön. 

Parlamentarul UDMR a mai adăugat că donația face parte din efortul făcut de Ungaria pentru ajutorarea României, demers în cadrul căruia spitalele din Sezged și Debrețin au primit deja mai mulți bolnavi de COVID.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.