SPECTACOL DE CRĂCIUN „FULGI DE NEA”

436

Oare cine n-a auzit de trupa „Metaphoric” din Aleșd ? O trupă de dans modern pe care Adela Merca o manageriază de 11 ani și care s-a impus pe plan județean și național, recunoașterea valorii sale fiind răsplătită cu numeroase diplome, medalii și trofee.

 

Prestigiul de care se bucură a determinat-o să creeze o adevărată școală de dans modern în care s-au perindat de-a lungul timpului sute de copii și tineri,cu vârste între 5 și 18 ani. Strategia folosită de instructoare și patroana școlii în același timp, se bazează pe copiii preșcolari, ca izvor de viitoare talente, care să înlocuiască generația care pleacă. Astfel că performanța să nu dispară, iar valoarea să fie o emblemă a școlii. E un miracol, ca aceste grupe de dansatori de performanță să fie „ținuți în priză” pe toată perioada anului. Secretul constă în dragostea cursanților pentru dans, atașamentul față de instructoare , beneficitatea pentru sănătate și întreținere, precum și desele ieșiri pe scenă cu diverse ocazii. Perenitatea în timp a școlii de dans modern se datorește în egală măsură seriozității, muncii și eficienței activității instructoarei, precum și a părinților, care sunt alături de ea și cheltuiesc sume importante pentru costumația copiilor. A intrat în tradiție 2 spectacole de gală organizate într-un an: Festivalul – concurs „Floare de cireș”, desfășurat în luna iunie, inițiat de școala Metaphoric, la care sunt invitate alte trupe de dans modern din Oradea și județ. Acest festival are rolul de „confruntare” amicală între trupele de gen și un util schimb de experiență. Al doilea mare spectacol este cel închinat Sărbătorii Nașterii Domnului, ce are loc la mijlocul lunii decembrie. Desfășurat în ziua de 20 decembrie, într-o locație primitoare, în complexul hotelier „Bona Vila”, prin bunăvoința d-nei Mădălina Bona, spectacolul a impresionat prin perfecțiunea interpretării, în special la grupele de performanță și avansați, varietatea dansurilor și complexitatea mișcărilor. O muzică adecvată și antrenantă a contribuit la reușita spectacolului. La aceste elemente trebuie să remarcăm inspirația și ingeniozitatea instructoarei, care la fiecare dans a adăugat elemente proprii. În acest spectacol au fost antrenați 50 de cursanți incluși în grupele: Grupa de performanță „Blu” și noua grupă „Selecta”, Grupele de avansați,„Golden” „Pink”și „Red”, Grupa intermediară din Hotar, și Grupa de preșcolari „Orange”. Spectacolul a început, nu se putea altfel, cu o scenetă muzical – coregrafică „Povestea lui Moș Crăciun”, scenariul și regia, Adela Merca. Sceneta care a antrenat dansatori din toate grupele, a adus în actualitate povestea Nașterii Domnului.

A impresionat decorul, costumația și jocul expresiv al „actorilor”. Au întregit povestea lui Moș Crăciun colindele tradiționale interpretate de grupul din Hotar. A urmat în ordine: Grupul de performanță „Selecta”, cu un moment de excepție denumit „Hold on”, iar performerii din„Blue, dansuri cu caracter internațional. Fetele de la „Golden” au interpretat dansul turcesc „Dudu”, iar grupa „Red” , mișcări latino – moderne pe „Despacito”, după care echipa „Pink”ne-a transpus în lumea Disney cu „Best Disney”. Au încântat spectatorii „Fantomele de la Operă”, precum și simpaticii „Tom și Jery”. Frumoasele păpușici au încântat cu dansul „Jei Ho”, iar copiii din Hotar au dansat pe ritmurile lui Enrique Iglesias „ La mordidida”. Nu a fost uitat nici Anul Centenar, Dansatorii din „Red”au dansat în specific românesc – modern pe melodia „Fir-ai tu să fi de murg, după care ”„Golden” a adus în scenă un dans țigănesc. Prichindeii preșcolari sau transformat în bucătari de ciocolată „Chocolate”, iar în final în așteptarea „Moșului”, grupele: „Blu”, „Golden” și „Red”au pus în scenă 3 dansuri special create pentru Crăciun în spiritul Marii Sărbători creștine.

Încărcat cu daruri a sosit și tradiționalul Moș care a împărțit pachete tuturor dansatorilor, prin bunăvoința sponsorului tradițional, Primăria Orașului Aleșd.

Nicu Răcuciu

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.