24.2 C
Aleşd
joi, 8 iunie 2023

Soseaua de centură a Aleșdului. O nouă filmare cu drona (video)

Urmărește-ne și pe Google News

Lucrările la Centura Aleșd cu o lungime de 5,8 kilometri, au început în vara anului 2022 și șoseaua a început deja să prindă contur. Un utilizator YouTube a publicat un nou clip video filmat din dronă în data de 19 martie 2023 care surprinde stadiul de execuție a Centurii Aleșd.

- Publicitate -
Video ©️ Marin Marian

Conform proiectului, soseau de centură va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localităţii Aleşd, intersectand şi drumul judeţean DJ 764 Beiuş – Aleşd pe care il descarcă de traficul greu cu mărfuri.

Centura Aleșd va avea două brațe care pornesc de pe DN 1 dinspre Tinăud și Aleșd, unul mai scurt către Peștiș și Zalău pe DN1H, celălalt ocolind orașul pe la sud și ajungând din nou în DN 1 la ieșirea din Aleșd spre Oradea.

Finanțarea lucrărilor este asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Proiectul se realizează în baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Lucrările sunt executate de asocierea de firme Drum Asfalt și Trameco iar valoarea contractului este de 74,8 milioane lei, fără TVA.

Articole pe același subiect:

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,227FaniÎmi place
1,759CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI