Şoferul de ambulanța implicată în accidentul din Oşorhei s-ar putea alege cu dosar penal

2334
FOTO: INFO Trafic jud. Bihor
 

Șoferul Ambulanței care transporta un pacient de la Aleșd la Oradea, sâmbătă, si a urcat cu autospeciala pe scuarul sensului giratoriu din Oşorhei, s-ar putea alege cu dosar penal după ce asistenta, care se afla în maşină a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea cu gamba fracturată.

O ambulanţă a fost implicată sâmbătă într-un accident rutier, în sensul giratoriu de la ieşirea din Oşorhei, pe DN1. Este vorba despre o autospecială de tip C2, cu medic, asistentă şi ambulanţier de la Statia din Alesd. Asistenta care se afla în Ambulanţă s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, acuzând dureri la un picior. „Pacienta avea o fractură de gambă. Pentru că a fost accidentată în timpul serviciului, am anunţat ITM şi Poliţia, conform reglementărilor”, a declarat, luni, şeful UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea.

Ambulanţierul, care se pare ca a mai fost implicat si în trecut şi în alte evenimente rutiere, s-ar putea alege cu dosar penal pentru vătămare corporală, situaţie în care acesta ar putea rămâne şi fără permis de conducere.

Conform IPJ Bihor, accidentul s-a produs, pe fondul unui carosabil umed, șoferul autospecialei a pierdut controlul volanului. „Cercetările pentru infracţiunea de vătămare corporală se efectuează exclusiv la plângerea prealabilă a victimei. Până în prezent, nu există o astfel de plângere”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Bihor, comisarul şef Alina Dinu.

În urma incidentului, echipajul de pe Ambulanță și pacientul au suferit leziuni, acesta din urmă fiind preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Județean din Oradea.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.