21.2 C
Aleşd
vineri, 17 septembrie 2021
Acasă Local Alesd Şeful USR Aleşd Sebastian Bradea, îi cere primarului din Aleşd, Ioan Todoca,...

Şeful USR Aleşd Sebastian Bradea, îi cere primarului din Aleşd, Ioan Todoca, să se retragă

1475
Şeful USR Aleşd Sebastian Bradea, îi cere primarului din Aleşd, Ioan Todoca, să se retragă
Sebastian Bradea

Şeful USR Aleşd Sebastian Bradea, îi cere demisia de onoare primarului Ioan Todoca, printr-o scrisoare deschisă depusă la Primăria Aleşd.

„În calitatea mea de cetățean al orașului Aleșd, vă mărturisesc că am fost profund dezamăgit să citesc zilele acestea despre angajamentul dumneavoastră cu fosta Securitate comunistă. Am crezut că veți fi altfel când am ales să vă dau votul meu la ultimele alegeri. Credeam că există o șansă pentru Aleșd ca un om nou să ne scoată din amorțeala și declinul economic. După doi ani de mandat, constat că centura ocolitoare a orașului este tot pe hârtie, gazul este tot în Tileagd, la 15 km de oraș, iar oportunitățile de angajare sunt… puțin spus sumbre. Despre cultură, tot respectul pentru munca depusa de doamnele de la biblioteca „Octavian Goga”, putem afirma că e o raritate. Migrația tinerilor din Aleșd nu mai surprinde pe nimeni, din păcate.

În copilărie, prin anii ’90,  părinții ne spuneau că suntem în tranziție, am aflat mai apoi că ei au fost generația de sacrificiu. Au trecut 28 de ani de la Revoluție (și puțin mai mult de atât de când ați semnat angajamentul cu Securitatea), iar în acești ani România a ratat multe șanse de dezvoltare economică din cauza unor conducători incompetenți sau cu apucături penale. În toți acești ani dumneavoastră ați ținut secretă colaborarea cu poliția politică a regimului comunist, ratând astfel șansa de a vă reabilita moral. 28 de ani! Nu vă întreb cum ați putut trăi cu această povară, pentru că se vede că nu v-a deranjat. Tinerii de vârsta mea nu vor să mai stea deoparte și să fie și ei doar o altă generație de sacrificiu. Ne-am săturat să emigrăm și să fim cetățeni de mâna a doua în țările dezvoltate. Ne-a ajuns atâta incompetență și necinste și nu asta e țara pe care ne-o dorim pentru copiii noștri.

Domnule primar, ați declarat că ați făcut acel angajament sub presiune, dar prima instanță a spus că nu s-au găsit dovezi care să vă susțină afirmațiile, confirmând verdictul dat de CNSAS: ați fost colaborator al Securității. Până la o sentință definitivă, beneficiați legal de prezumția de nevinovăție, dar moral… Faptul ca ați „omis” din biografia dumneavoastră acest lucru nu vă face cinste, nici dumneavoastră și nici orașului nostru. Din perspectiva mea, singura opțiune onorabilă ar fi să urmați exemplul Monei Muscă, fosta dumneavoastră colegă.

Pentru că încă mai cred că sunteți o persoană onestă, iar votul meu nu a fost în van la alegerile din 2016, vă solicit prin această scrisoare deschisă demisia din toate demnitățile publice pe care le dețineți.”, a scris Bradea.

Odată „scursă” această informație în media, ne-am fi așteptat ca PNL măcar să îl suspende din funcția de vice-președinte al filialei județene Bihor, dacă nu chiar să îl demită, a mai scris Bradea.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.