Scrisoare de mulțumire a unei paciente față de medicii din Aleșd

3418
spitalul orășenesc alesd
Foto © Primăria orașului Aleșd

O pacientă care a fost, internată și tratată la Spitalul Orășenesc din Aleșd, a adus public mulțumiri medicilor, asistenților și infirmierilor care au tratat-o. În doar câteva rânduri a reușit să transmită un mesaj puternic de mulțumire față de medici, asistenți și infirmieri printr-o scrisoare deschisă, pe care o redăm integral în continuare:

„Mult stimatate cititoare si mult stimati cititori,

Ma numesc Maria FLOREA BOTO, sunt cetatean elvetian de origine româna, traiesc în apropiere de Alesd si doresc mai întâi sa multumesc Paginii AlesdOnline pentru posibilitatea de a publica acesta scrisoare deschisa adresata colectivului Spitalului Orasenesc Alesd condus de domnul Florin CRET. Mai exact colectivului Doctorului Florin Emanuel LET, Medic Specialist Ortopedie si Traumatologie.

Vreau sa mentionez de la începutul acestei scrisori ca este vorba de opinia mea personala, ca fosta pacienta si doresc sa fac public experienta traita de mine, dupa modul în care sunt eu obisnuita sa comunic.

Timpurile pe care le traim sunt tulburi nu numai in România si peste tot se simte o nervozitate mai mare decât de obicei. Pandemia isi scrie mai departe scenariul ei, iar noi toti traim live acest scenariu. In aceste situatii ce ma ajuta pe mine sunt gânduri pozitive, ma concentrez pe ceea ce se întâmpla pozitiv în jurul meu. Tocmai de aceea ar fi bine, daca fiecare dintre noi si-ar lua câteva minute sa analizeze ce se intâmpla în jurul lui, pentru a nu ne mai îndeparta unii de altii.

Motto-ul meu este: Sa faci bine si sa se stie acest lucru. Sa se stie când ti se face bine, sa stii sa multumesti pentru binele care ti s-a facut si sa faci în asa fel încât si altii sa afle aceste lucruri!

Acest aspect consider eu ca este sta la baza relatiilor interumane.

Pe scurt relatarea mea: La sfârsitul lunii mai mi-am fracturat femurul stâng iar in perioada între 3 si 16 iunie a.c. am fost internata la Spitalul Orasenesc Alesd si operata de Doctorul Florin Emauel LET. Tin sa mentionez si contributia domnului doctor anestezist Adel Alhaj, fara a carui colaborare nu ar fi fost posibila reusita operatiei mele. Acesti doi medici sunt deosebiti din punctul meu de vedere, nu numai pentru ca sunt specialisti in domeniile lor profesionale, ei sunt medici din vocatie. In cele 14 zile cât am fost spitalizata am cunoscut prin contactul zilnic direct 12 colaboratoare din acest colectiv. Le adresez TUTURORA cele mai sincere multumiri pentru felul in care am fost tratata in aceasta perioada. De mentionat în mod special este si grija lor pentru curatenie, igiena si dezinfectia de câteva ori pe zi, pe care am trait-o în timpul spitalizarii. In discutiile zilnice de câteva minute pe care le-am avut cu fiecare, am înteles motivatia si satisfactia lor de a face parte din acest colectiv. Eu iubesc albinele, de aceea imi permit urmatoarea analogie: acest colectiv este ca o familie de albine, în care fiecare îsi stie rolul, îsi face munca si stie ca este membra a familiei. Sper ca si eu am adus, prin felul meu de a ma comporta, chiar în situatia de pacienta operata, câteva secunde de multumire si un zâmbet pe fata fiecareia. Tin sa multumesc si tinerilor de la transportul pacientilor, care m-au ajutat sa fiu deplasata atâta timp cât am purtat orteza pe picior. 

Mii de multumiri pentru felul în care ati fost lânga mine si m-ati ajutat sa ma insanatosesc!

Va doresc tuturora Sarbatori fericite ale Nasterii Domnului!

Fie ca Noul An, 2022, sa ne aduca tuturora pace, sanatate, liniste sufleteasca, întelegere, multumire de sine si fericire!

Aceste urari îmi permit sa vi le adresez si Dumneavoastra, tuturor cititorilor acestor rânduri. 

La multi ani fericiti!

Cu stima,

Lic. phil. I.

Maria FLOREA BOTO”.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.