Salubri Aleşd a mai primit o saptamana răgaz, pentru a curăţa gunoaiele aruncate în mijlocul naturii

478
Gunoaie Salubri Aleșd (1)
Foto © ebihorenul.ro

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au continuat controlul la operatorul de salubritate al Consiliului Local Aleşd, care a avut termen până luni să cureţe gunoaiele pe care le-a aruncat în mijlocul naturii.

După ce luni au verificat groapa de gunoi de lângă Ţeţchea şi au constatat că încă sunt deşeuri acolo, marţi comisarii de mediu au urcat pe drumul care leagă Aleşdul de Şinteu. „Am mers cu un utilaj anume pentru săpat în pământ şi am constatat că au rămas deşeuri. Au curăţat o parte din deşeuri, dar tot mai sunt”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, marţi, pentru ebihoreanul.ro.

Comisarii de mediu au întocmit o nouă notă de control şi au stabilit că Salubri trebuie să termine curăţenia până pe 27 septembrie. „Administraţia Sitului Natura 2000 Muntele Şes va supraveghea zilnic şi ne va comunica stadiul lucrărilor”, a precizat Togor pentru sursa citata.

Groapa de gunoi ilegală de pe drumul de Şinteu a fost „inspectată” marţi şi de primarul orasului Alesd, Ioan Todoca, până acum aflat în concediu. „Primăria o să ajute firma şi o să ducă acolo utilaje mai multe, pentru a săpa şi curăţa gunoaiele”, a declarat edilul.

Primarul susţine că habar n-a avut că firma de salubritate înfiinţată de Consiliul Local Aleşd abandonează ilegal gunoaie, în mijlocul naturii. „Domnul Sava (n.r. Octavian Sava, directorul Salubri Aleşd) mi-a înaintat acum un raport prin care m-a informat că a fost o evidenţă paralelă a acestor deşeuri, de care n-a ştiut”, a spus Todoca.

Întrebat dacă îl crede pe manager că nu ştia nimic despre această situaţie, primarul a ezitat întâi să ofere un răspuns. „Ce să zic? Nu pot să-l cred, că totuşi nu se pot duce deşeurile de colo-colo şi să fie şi notate în caiete transporturile”, a declarat edilul.

Todoca a mai dezvăluit că directorul Sava s-ar putea să-şi dea demisia, chiar dacă el nu îi cere acest lucru. „Nu ştiu cât va mai rămâne dânsul pe-aici, cred că s-a săturat şi cred că va pleca. Ar fi fost bine să avem un localnic ca manager, să fie aici şi după-amiaza, şi în weekend, dar nimeni nu a dorit. Domnul Sava s-a străduit, cât a putut, să facă treabă”, a mai zis Todoca.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.