S-a deschis circulația pe noul pod peste canal la Aleșd (video)

1349
noul pod peste canal la Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline

S-a deschis traficul rutier pe noul podul peste Canal. În Aleșd lucrările la podul rutier de peste Canal sau finalizat. Obiectivul a fost finanţat din buget local.

Lucrările, au inclus execuţia acestui pod rutier și a drumurilor de acces spre pod. Podul rutier are o lungime de 11 de metri, o deschidere de 7 metri şi o înălţime de 4,5 metri deasupra Canalului.

„Vorbim despre o investiţie făcută din bugetul local. Este pentru prima dată după mulți ani când se construieşte un pod din fonduri locale. Este o realizare care vine să completeze seria promisiunilor pe care le-am făcut către aleșdeni. De asemenea în cursul luni noiembrie 2021 am depus spre finanțare proiectul „Modernizare str. Ady Endre, str. Mihai Viteazul și construirea a 2 poduri noi în orașul Aleșd, peste valea Somului. Această investiție va deschide noi rute rutiere de acees din Cartierul Șoimul spre străzile adiacente DN1”, a declarat Ioan Todoca, primarul orașului Aleșd.

Ordinul de incepere al lucrarilor, a fost dat in 01.07.2021. Valoarea investitiei a fost de 704.666,53 lei fara TVA. Precizăm că termenul contractual de finalizare era până cel târziu în anul 2023.

Podul provizoriu construit langa acesta, va fi dezafectat.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.