Restaurantele, barurile și cafenelele din Aleșd vor putea fi deschise până la ora 23:00

1074
RIS pizzerie si restaurant
Foto caracter ilustrativ

Potrivit Hotărârii nr.8 din 27 ianuarie 2021, restaurantele, barurile și cafenelele din Bihor vor putea fi deschise până la ora 23:00.

Potrivit documentului, localurile din județul Bihor vor putea să-și desfășoare activitatea fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 06:00-23:00. Pentru localitățile aflate în scenariul galben, activitatea localurilor este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar menționat. În cazul localităților bihorene aflate în scenariul roșu, activitatea localurilor este interzisă.

Potrivit Hotărârii CJSU, regulile care se aplică localurilor din interiorul hotelurilor, pensiunilor și altor spații de cazare sunt similare cu cele enunțate mai sus, cu precizarea că în localitățile aflate în scenariul roșu, cu o incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori, activitatea localurilor este permisă doar pentru persoanelor cazate în cadrul acestor unități de cazare.

În cazul în care activitatea localurilor este închisă sau restricționată, acestora li se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective (în regim de catering).

Aici puteți parcurge integral Hotărârea CJSU nr. 8/2021:

[embeddoc url=”https://bh.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/21/2021/01/HCJSU-nr.8-IAN.2021.pdf” viewer=”google”]
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.