8.1 C
Aleşd
luni, 27 martie 2023

Recomandările pompierilor aleșdeni pentru minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor

Urmărește-ne și pe Google News

În minivacanța prilejuită de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române, peste 250 de pompieri militari din cadrul unității și subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor (ISU BH) sunt pregătiți să intervină în orice moment, pentru protejarea și salvarea vieților și bunurilor oamenilor, numărul forțelor și mijloacelor de intervenție fiind suplimentat în cazul producerii unor evenimente de amploare.

- Publicitate -

În scopul optimizării misiunilor orientate spre siguranța comunității, pompierii bihoreni vor asigura sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei în cazul manifestărilor fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

De asemenea, în cazul apariţiei efectelor cu impact asupra comunităţii, grupa operativă va fi activată la nivel județean în sistem integrat, cu reprezentanţi din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei aflați în componența autorităților și instituțiilor implicate în managementul tipurilor de risc specifice.

La urgențele medicale vor interveni, la nivel județean, cele 11 echipaje ale SMURD Bihor, din care 10 echipaje de pompieri militari paramedici din cadrul subunităților inspectoratului, cu 10 ambulanțe de tip B2 și cu autospeciala pentru victime multiple și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, cu două unități de terapie intensivă mobilă (din care una cu specific neonatologic) și autospeciala medicului de urgență.

 • În scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite în această perioadă, pompierii bihoreni vă readuc în atenție principalele măsuri menite a vă proteja viața și bunurile:
 • Verificaţi sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi!
 • Utilizaţi mijloacele de încălzire fără defecţiuni sau improvizaţii pentru încălzirea locuinţelor!
 • Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică din locuinţă!
 • Amplasaţi mijloacele de încălzire departe de materialele combustibile!

În cazul în care, în această minivacanță, optați să vă petreceți timpul liber departe de casă, urmăriţi cu atenţie buletinele meteorologice şi recomandările transmise de autorităţile centrale şi locale, iar dacă vă deplasaţi cu autoturismul propriu, asiguraţi-vă că aveţi cu dumneavoastră pături și băuturi fierbinţi, pentru situaţiile în care v-ați putea afla în dificultate. Totodată este foarte important să aveţi suficient combustibil care să asigure funcţionarea motorului în cazul în care apar blocaje în trafic sau la apariţia altor evenimente neprevăzute.

Dacă vă cazați în unități turistice:

 • Studiați planul de evacuare în caz de incendiu existent pe partea interioară a uşilor camerelor de cazare!
 • Identificați traseele de evacuare, precum și eventualele butoane manuale de semnalizare a incendiilor!
 • Informați personalul existent la recepţii atunci când se identifică blocarea căilor de evacuare sau depozitarea necorespunzătoare a materialelor combustibile!
 • Nu utilizați instalaţii  şi aparate electrice cu defecţiuni sau improvizaţii!
 • Respectați interdicţia privind fumatul şi utilizarea focul deschis; scrumul şi resturile de ţigări se vor arunca în locuri special amenajate.

În cazul în care participați la evenimente cu aflux mare de persoane:

 • Nu blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor sau accesul la hidranții exteriori.
 • Nu lăsați copiii nesupravegheați.
 • Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine sau ale organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.
- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,779FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI