Rablele ocupă domeniul public și locurile de parcare din Aleșd

699

În Aleșd se pare că obiceiul de a păstra o rablă nefolositoare este o normalitate. Chiar dacă locurile de parcare sunt din ce în ce mai puţine din cauză că numărul maşinilor care intră în parcul auto creşte de la an la an, proprietarii de maşini scoase din uz de ani de zile se încăpăţânează să le păstreze unele pe post de depozite.

Hârburi care nu au mai mers pe şosele de multă vreme zac pe domeniu public din Aleșd de caţiva ani, iar proprietarii refuză să scape de ele pentru a elibera locurile pentru maşinile funcţionale. Dincolo de faptul că în unele cazuri acestea ocupă locurile pe care ar trebui să le folosească maşinile care se află în circulaţie a caror proprietari au plătit pentru ele, rablele abandonate sunt și inestetice, îngreunează și circulația pe anumite strazi din oraș. Sunt mâncate de rugină, cu roţile sparte şi pline de obiecte vechi, pe care proprietarii nu vor să le depoziteze în casă. În plus, chiar şi în jurul acestora se strâng gunoaie.

Totuşi, pentru proprietarii maşinilor nefuncţionale ţinute în faţa blocului există o portiţă. Dacă plătesc parcarea la primărie pot sta liniştiţi. Însă, cei care nu achită parcarea, ocupa spațiu public și blochează circulația cine ce face? Poate soluția cea mai bună pentru proprietari ar fi să scape de ele şi să le vândă la fier vechi.

Probleme au și cei care plătesc locul de parcare în Aleșd. Ţi-ai plătit locul de parcare din fata blocului? Degeaba. Seara, când vii de la lucru, ai toate şansele să-l găseşti ocupat!

Primim periodic reclamaţii de la aleșdeni revoltaţi că-şi găsesc locurile ocupate. „Bine că plătesc la Primărie rezervarea locului de parcare din fata blocului! Trebuie să aştept o viață ca să vină Poliţia, Primăria sau cineva să îl amendeze pe cel care mi l-a ocupat”, reclamă un locuitor.

Mai mulţi locuitori reclama că şi-au găsit parcările ocupate. „Când o să ne bage în seamă cineva şi pe noi, cei care ne plătim locurile de parcare? În fiecare zi e la fel. Poliţia ce face? Nu putem parca! Vă rog să veniţi sa pozati! Mi-am găsit ocupat locul de parcare de la bloc!”, a reclamat un locuitor din strada Ciocârliei.

Cei care plătesc pentru parcare spun că nici nu ştiu cum să reacţioneze. „Prima dată am aşteptat, că poate apare proprietarul maşinii. Am evitat să parchez pe locul unui vecin, ca să nu am discuţii cu el. Am sunat la Poliţie, dar mi s-a spus că nu pot aplica măsuri. Dar dacă l-aş bloca pe cel care mi-a ocupat locul, Poliţia ar veni imediat să mă sancţioneze că i-am sechestrat maşina”.

Poate singura soluţie legală ar fi ca proprietarul locului de parcare să apeleze la numărul de urgenţă 112 şi să reclame intrusul pentru tulburare de posesie. O acuzaţie cam deplasată …

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.