PROIECTUL CENTURII ORAȘULUI ALEŞD VA FI PRELUAT DE CONSILIUL JUDEȚEAN BIHOR

3633

Cel mai aglomerat drum din județul nostru este DN 1, din Oradea spre Cluj. La ieșirea din Oradea, în fiecare zi avem în trafic peste 20.000 de mașini, circulându-se bară la bară. Deşi scade pe măsură ce ne îndepărtăm, traficul spre Aleşd se menține ridicat, la intrarea în oraş înregistrându-se peste 12.000 de mașini pe zi.

Din cauza traficului suplimentar de pe străzile laterale, traversarea orașului Aleşd durează minute bune. Datorită acestei stări de lucruri, s-ar fi impus demult realizarea unei centuri ocolitoare. Din păcate, deși s-au făcut demersuri de mai mulți ani pentru acest proiect, nu s-a reușit până acum realizarea centurii.

Deşi centura Aleşd are asigurată finanțarea din actualul program infrastructura mare, mai e nevoie de revizuirea studiului de fezabilitate și de demararea proiectului. „Pentru a urgenta execuția centurii, Consiliul Județean Bihor va realiza un parteneriat cu Compania Națională de Autostrăzi, urmând să preluăm execuția lucrărilor. Consiliul Județean m-a mandat să fac diligenţele necesare în ședința de azi. De mâine, ne apucăm de lucru şi pe acest proiect. Până la sfârșitul anului 2023 vom da centura în circulație, altfel pierdem banii europeni”, a precizat, Ilie Bolojan, noul președinte CJ Bihor.

Vezi mai jos ședința Consiliului Județean Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.