Profesori din Aleșd, cu Erasmus+ în Italia

2288

Relații sănătoase în mediul online, dar şi în afara acestuia în viaţa de zi cu zi, între oameni diferiți, culturi diferite – este tema proiectului Erasmus+, Proper Relation Online and Offline, câștigat anul trecut de Liceul Teoretic ”Constantin Șerban” din Aleșd, în calitatea de partener alături de Italia (țară coordonatoare a proiectului), Polonia, Spania şi Turcia. 

 

Din cauza condițiilor pandemice, proiectul a început anul trecut în format online, pe platforma eTwinning, unde elevii şi profesorii implicați au desfășurat numeroase activități pe tema proiectului şi anume combaterea bullying-ului şi cyber-bullying-ului precum şi dezvoltarea unor relații armonioase între participanții care aparțin diferitelor culturi.

În perioada 25-29 octombrie, o echipă de profesori ai școlii formată din Simona Pușcău, Monica Micula, Levente Bucsias, Mihai Lele și Antonia Silaghi, coordonatorul proiectului, au participat la prima mobilitate fizică în Volterra Italia.

Activitățile desfășurate au inclus pe lângă cunoașterea culturii italiene în general şi a celei locale, tradiționale din Volterra în special, ateliere de lucru organizate cu participarea unor instituții precum Liceul ITCG Ferruccio Niccolini din Volterra, Departamentul de Poliţie din Volterra, Universitatea din Florenţa-Departamentul de Psihologie.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.