23.1 C
Aleşd
miercuri, 24 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Primarul Aleșdului, Ioan Todoca, a anunțat recent că a câștigat un nou proiect european în valoare de 485.000 de euro pe Programul RO-HU – Situații de urgență

Primarul Aleșdului, Ioan Todoca, a anunțat recent că a câștigat un nou proiect european pe Programul RO-HU – Situații de urgență. Proiectul a fost depus de Primăria Aleșd, împreună cu partenerii săi din Șinteu și Szarvas (Ungaria).

„Orasul Aleșd va fi dotat, ca urmare a acestui proiect, cu un tractor cu lamă și sărăriță, cu un buldozer, o mașină de intervenții 4×4, paturi de campanie, saltele, drujbe, dig gonflabil. Valoarea proiectului este de 485.000 de euro, din care orașului Aleșd, în calitate de lider de proiect, îi revin 225.000 de euro”, a explicat primarul Ioan Todoca.

Șeful Primăriei Aleșd pare să se fi specializat în atragerea de fonduri europene și în special, în cele transfrontaliere. Aceasta fiindcă înainte cu doar câteva zile de a anunța succesul în domeniul accesării de fonduri pentru situații de urgență, primarul Todoca semnase acordul de parteneriat pentru un nou Proiect European Transfrontalier RO-HU 448 .

„Prin acest proiect, orașul Aleșd primește un aparat de radiologie și două ecografe ultraperformante, în valoare de 270.000 de euro. Pe lângă dotarea cu aparatură, noutatea constă în faptul că dacă Aleșdul nu are un medic în momentul investigației, pacientul va putea fi consultat online de un medic de la spitalele partenere din județ sau din Berettyóújfalu”, spune primarul Aleșdului.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,932FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI