Primarul Aleșdului anunță noi investiții: parc industrial în parteneriat cu Biserica, stadion, o piață nouă cu o parcare deasupra, centura Aleșdului și racordarea la gaz

2104
 

Un stadion, o piață nouă, centura Aleșdului și racordarea la gaz. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele la care a început să lucreze Ioan Todoca, imediat după ce și-a luat în primire al doilea mandat.

 

Primarul Aleșdului anunță că a „creionat” în aceste zile, împreună cu șeful CJ Bihor, traseul centurii orașului Aleșd. „Sperăm că până la 15 martie anul viitor să depunem studiul de fezabilitate la Guvern, pentru aprobare”, spune primarul Aleșdului. Peste 12.000 de mașini trec zilnic prin Aleșd. Deşi centura Aleşdului are asigurată finanțarea din actualul program Infrastructura mare, mai e nevoie de revizuirea studiului de fezabilitate și de demararea proiectului.

Printre proiectele prin care Todoca crede că Aleșdul va avea o nouă imagine se află piața agroalimentară. Proiectul va fi depus pe noua axa RO-HU și va transforma locația într-un centru de vânzare de produse agroalimentare, cu o parcare deasupra.

Totodată, prin „încheierea unui Acord de Parteneriat între Primăria Aleșd, Consiliul Județean și Biserica Ortodoxă Aleșd, se va putea face un parc industrial la ieșirea din Aleșd spre Oradea, pe partea dreaptă. Consiliul Județean va finanța cu 2.000.000 de lei introducerea utilităților: apă – canal – curent electric”, spune primarul Ioan Todoca.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.