Primăria Aleșd monitorizează video containerele de gunoi. O aleșdeancă amendată după ce și-a aruncat mobila

1481
 

Primăria Aleșd a început monitorizarea video a platformelor în care se află containerele pentru gunoiul menajer, pentru a-i prinde şi sancţiona pe cei care aruncă deşeuri neconforme, cum ar fi cele rezultate din construcţii sau demolări.

 

Reprezentanții primăriei orașului Aleșd au amendat o femeie care a fost filmată în timp ce arunca mai multe obiecte de mobilier în zona pubelelor de gunoi.

Femeia a fost filmată de camerele de supraveghere în timp ce aruncă deșeuri (mobilier uzat) constând în canapea și fotolii lângă țarcul îngrădit. A fost identificată ulterior de angajații primărie și a primit 200 de lei amendă.

Autoritățile i-au luat în vizor și pe cetățenii care aduc sacii de moloz și le depozitează lângă ghenele de gunoi, dar și pe cei care aruncă deșeurile lângă containere.

”Potrivit Cap.3, art. 4 și 5 din Regulamentul de ordine publică și gospodărire a orașului Aleșd, ce prevede stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor care constituie contravenții, aprobat prin HCL nr. 100/2015, cu modificările și completările ulterioare, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 200 și 500 lei – pentru persoane fizice – și 500 și 1000 lei – pentru persoane juridice abandonarea sau depozitarea deșeurilor pe domeniului public”, au precizat reprezentanții primăriei.

„De asemenea, locuitorii orașului mai trebuie să știe că pentru evacuarea deșeurilor mari sau din construcții pot apela la SC. Salubri operatorul de salubritate special acreditat la care trebuie să apeleze; de aceea le atragem atenția să nu mai solicite astfel de servicii persoanelor neautorizate, care, de obicei, lasă gunoaiele la întâmplare”, mai spun reprezentanții primăriei.

Citește pe același subiect:

 

Urmărește-ne și pe Google News