Primăria Aleșd inaugurează statuia lui Mihai Viteazu

1139

Centenarul Marii Uniri este celebrat în judeţ cu monumente care vor marca acest moment istoric, majoritatea primăriilor din judeţ se vor rezuma la bustul lui Mihai Viteazu.

La Aleşd, sărbătoarea Unirii a debutat cu „unirea între localităţi”, orașul Aleșd s-a înfrățit cu Băcioi, din Republica Moldova. Acordul a fost semnat de edilii celor două unități administrative, într-un cadru festiv asigurat de către Primăria Aleșd.

Sub acest generic, la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd a avut loc, prima activitate cultural-educativă şi artistică dintr-un ciclu de 10 manifestări dedicate marelui eveniment, ce se vor derula în perioada februarie – decembrie 2018. Suma de 10.000 de lei a alocat Primăria Aleşd pentru Centenarul Unirii.

Marți, 29 mai 2018 începând cu ora 15.00, Primăria Alesd va inaugura, statuia voievodului Mihai Viteazu, care va fi amplasat în parcul din fata Casei de Cultura din Alesd.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.