6.5 C
Aleşd
miercuri, 17 aprilie 2024

Primăria Aleșd anunță începere proceduri de atribuire de autorizații TAXI

Administratia locala Alesd anunta publicul interesat, ca in perioada: (01 aprilie 2024) – (01 mai 2024) se pot depune cereri pentru inscrierea in procedura de atribuire a autorizatiilor taxi pentru transport de persoane in regim de TAXI. Persoanele interesate vor putea depune cererile, in perioada mai sus amintita, la registratura primariei orasului Alesd.

- Publicitate -

Procedura de autorizare se deruleaza de catre Primaria Orasului Alesd, in baza Hotararii Consiliului Local Alesd nr 22/20-02-2020 privind aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea transportului de persoane, marfuri sau bunuri in regim de taxi si a serviciului de transport in regim de inchiriere pe raza orasului Alesd.

Numarul autorizatiilor taxi propuse a fi atribuite este de 15.

Data limita pana la care pot fi depuse dosarele de inscriere pentru participare la procedura este: 01-05-2024 ora 15:00.

Transportatorii autorizati care vor sa participe la procedura de atribuire a unei autorizatii taxi vor depune la autoritatea de autorizare o documentatie ce trebuie sa contină:

a) cerere de participare la procedura de atribuire;
b) copia autorizatiei de transport valabila;
c) cartea de identitate a autovehiculului sau declaratia pe propria raspundere că va detine, in termen de maximum 6 luni, autovehicule, pe tipuri, in proprietate sau în temeiul unui contract de leasing, cu precizarea criteriilor de departajare pe care le îndeplineste fiecare autovehicul, pentru obtinerea punctajelor;
d) declaratie pe propria raspundere ca solicitantul autorizatiei taxi detine spatiu pentru parcarea a autovehiculelor cu care doreste executarea serviciului de transport public local de persoane in regim de taxi.
e) scrisoare de garantie in cuantum de 5% din valoarea cu care va fi achizitionat fiecare autovehicul, pentru fiecare dintre acestea, în cazul in care transportatorul autorizat nu detine autovehiculele necesare la data depunerii declaratiei prevazute la lit. c).
f) copie de pe certificatul de înregistrare la registrul comertului ca transportator, respectiv persoană fizică autorizat, intreprindere familiala, intreprindere individuala sau persoană juridica, după caz;
g) dovada indeplinirii conditiei de capacitate profesional, respectiv:

 • copie de pe certificatul de competenta profesional pentru managerul de transport in regim de taxi si inchiriere, eliberat conform normelor aprobate prin hotărâre a Guvernului, pentru transportatorul persoană juridicã, intreprindere individuală, intreprindere familiala;
 • copie de pe certificatul de atestare a pregătirii profesionale la taximetristului care este
  transportator persoană fizicã autorizat;

h) certificatele de cazier judiciar ale conductorilor auto si, dupa caz, ale managerului de transport in regim de taxi si inchiriere, din care sa rezulte că acestia nu au fost condamnati pentru:

 • infractiuni contra sigurantei pe drumurile publice;
 • infractiuni privind traficul si consumul de droguri;
 • infractiuni contra vietii, sănatatii si integritatii corporale;
 • infractiuni privind traficul si exploatarea persoanelor vulnerabile;
 • infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale;
 • infractiuni contra patrimoniului;
 • avizele medicale si psihologice ale conductorilor auto si, dupa caz, avizele medicale si psihologice ale
 • managerului de transport in regim de taxi si inchiriere, obtinute conform normelor aprobate prin ordin al ministrului transporturilor;

j) cazierul fiscal al transportatorului, dacă acesta este operator economic;
k) declaratie pe propria raspundere privind perioadele in care transportatorul a mai executat servicii de transport in regim de taxi sau transport in regim de închiriere, dupa caz, cu mentionarea intervalelor când a avut interdictii si motivul acestora;

Documentele se vor prezenta in original si se vor depune in copie, dupa caz. Dupa data limita de depunere a dosarelor de participare la procedura de atribuire a autorizatiilor taxi, in termen de 10 zile autoritatea de autorizare va analiza cererile si documentele depuse, va aplica criteriile de departajare si va stabili transportatorul/transportatorii care s-au calificat pentru obtinerea autorizatiilor taxi in orasul Alesd.

Lista cu autorizatiile taxi atribuite pentru transportul de persone si punctajele obtinute dupa aplicarea criteriilor de departajare pentru fiecare autovehicul, va fi facuta publica in termen de 3 zile dupa finalizarea atribuirii autorizatiilor. In termen de 15 zile de la publicarea listei se vor putea depune contestatii cu privire la deficientele semnalate in aplicarea criteriilor de departajare a solicitantilor.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,212FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
841CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI