VIDEO – Primăria Aleșd a inaugurat astăzi noua pistă de alergat

508
Primăria Aleșd a inaugurat astăzi noua pistă de alergat-800x450
Foto © AlesdOnline

Primăria Aleșd a inaugurat astăzi noua pistă de alergat, realizată cu susținerea Holcim România.

Aleșd, 24 mai 2018 – Proiectul ”Modernizare pistă de alergare Arena Sportivă, orașul Aleșd, Județul Bihor” a fost finalizat în luna aprilie cu sprijinul Holcim România, iar noul spațiu a fost inaugurat astăzi în cadrul unei ceremonii organizată de către Primăria Aleșd.

Pista de alergare a venit ca un răspuns la nevoia populației din orașul Aleșd de a avea un spațiu unde să își desfășoare activitățile atletice, aceasta fiind realizată din zgură și având o lungime de 400 de metri. Cu patru culoare de alergare pe o distanță de 300 de metri și șase culoare pe o lungime de 100 de metri, suprafața totală a pistei de atletism este de 2.160 mp.

”Programul nostru <<Salut, viață sănătoasă>> prinde contur și înafara fabricii noastre și ajunge în comunitate, prin inaugurarea acestei piste de alergat pentru populația orașului Aleșd. Suntem bucuroși că putem contribui la îmbunătățirea stilului de viață din zona în care ne desfășurăm activitatea și le urăm tuturor alergătorilor mult spor(t)!”, a precizat Ignacio Arroyo, Directorul Fabricii de Ciment Aleșd.

Valoarea totală a sponsorizării oferite de către Holcim România pentru realizarea proiectului se ridică la suma de 148.500 de lei. În urma lansării, având în vedere faptul că pista de alergare are dimensiunile standard, se vor putea organiza competiții și concursuri de atletism atât la nivel local, cât și zonal și județean.

„Modernizarea pistei de atletism din oraşul Aleşd vine ca o invitaţie pentru populaţia oraşului de a practica un stil de viaţă sănătos, deoarece stimularea practicării activității fizice este un obiectiv prioritar, iar succesul și atingerea sa este o garanție pentru sănătatea viitoare”, a adăugat Todoca Ioan -primarul orasului Alesd.

Astfel, azi începând cu ora 15:00, a avut loc inaugurarea noii piste de alergat, prin organizarea unor competiții de atletism, precum și un meci de fotbal amical, la care au participat aproximativ 500 de copii și elevi din cadrul Colegiului Tehnic Alexandru Roman şi Liceul Teoretic Constantin Şerban din Aleșd. Probele sportive de atletism au constat în alergarea pe distanţa de 100m, 200m, 400m, 600m, 800m, 1000m.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.