Prima editie a Zilei Cetatii Piatra Soimului din Pestis

946

Primaria Orasului Alesd prin Centrul National de Informare si Promovare Turistica Alesd a organizat sambata 01.09.2018, prima editie a Zilei Cetatii Piatra Soimului din Pestis.

Evenimentul a avut loc pe platoul de sub Cetate – langa Cantonul Silvic de pe Valea de Sinteu. Incepand cu ora 11:00 a sosit delegatia maghiara, din Kaba orasul infratit cu Alesdul. Acestia au adus o echipa de arcasi profesionisti, care au facut o demontratie de tras cu arcul si-au raspuns tuturor provocarilor venite din public. A urmat Circuitul Cetatii Piatra Soimului, a Capelei cetatii si a Bastionului. In tot acest timp, copiii au participat la tot felul de jocuri, dar cel mai captivant a fost Vanatoarea de comori din jurul Cetatii Piatra Soimului.

„Ansamblul  ”Cetatea Soimilor” din localitate, a sustinut un frumos program artistic. S-a servit o mancare delicioasa bobgulyas, cozonac, un vin bun si apa rece de izvor, iar spre finalul manifestarii a avut loc o proiectie de film in aer liber”, transmit organizatorii.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.