1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Premierul Ludovic Orban: “Centura ocolitoare din Aleşd va beneficia de finanţare prin POIM”

Premierul Ludovic Orban, aflat vineri în vizită de lucru în județul Bihor, a vorbit despre amenajarea centurilor ocolitoare ale oraşelor Aleşd şi Beiuş.

- Publicitate -

“Centurile ocolitoare din Aleşd şi Beiuş vor beneficia de finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Anul acesta am alocat bani şi pentru centura Aleşd şi pentru centura Beiuş”, a spus Orban.

Pentru accelerarea lucrărilor, amânate încă din perioada 2007 – 2008, proiectele vor fi transferate de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere la cele două administraţii locale.

“În cadrul şedinţei de Guvern de ieri, după discuţii cu autorităţile locale, am adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care am hotărât să transferăm către primării proiectele de construcţie a centurilor. Decizia de a transfera managementul proiectelor centurilor către anumite municipii ţine de câteva considerente. Primul considerent este frontul de lucru foarte mare pentru marile proiecte de infrastructură pe care va trebui să le gestioneze CNAIR, fapt pentru care va fi dificil să se ocupe de proiecte mai mici. Doi: cei care cunosc situaţia şi care resimt cei mai bine nevoia unor centuri ocolitoare, mai ales pe trasee cu trafic foarte mare, cum este centura Aleşdului de pe DN1, sunt municipalităţile. Ele sunt cele mai interesate”, a spus Orban.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,498FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI