Pompierii din Aleșd au intervenit în Lugașu de Jos și Groși pentru stingerea a două incendii

839

În cursul zilei de marți, 22 septembrie, echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea și ale Stației de Pompieri Aleșd au intervenit în Gepiu, Lugașu de Jos și Groși pentru stingerea a trei incendii izbucnite la două terenuri virane și la o pășune comunală.

 

Ca urmare a producerii evenimentelor, au ars vegetație uscată și lăstăriș, pe o suprafață cumulată de circa cinci hectare și un stâlp de telecomunicații. 

Incendiile menționate au fost provocate, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, în scopul igienizării terenurilor prin arderea deșeurilor ori a vegetaţiei uscate.

O misiune similară a fost desfășurată și de echipajele Detașamentului Pompieri Salonta, care au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la un teren viran din satul Roit, comuna Sânnicolau Român, eveniment soldat cu arderea unei suprafețe de aproximativ 5000 de metri pătrați de vegetație uscată.

După finalizarea operațiunii, pe drumul de întoarcere la subunitate, pompierii militari salontani au observat un incendiu care se manifesta cu flacără deschisă, la un utilaj agricol aflat la recoltat de floarea-soarelui, pe un teren de pe raza localității Roit.

Forțele de intervenție au intervenit rapid pentru localizarea și lichidarea incendiului care se manifesta la sistemul de scuturare al combinei agricole, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la restul utilajului și să salveze astfel un bun de o valoare semnificativă (peste 300 000 lei).

Evenimentul, generat, cel mai probabil, de scântei mecanice provenite de la utilaj, s-a soldat cu deteriorarea compartimentului scuturător al combinei.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.