Polițiștii organizează filtre la trecerile la nivel cu calea ferată, inclusiv la Aleșd

1122
cale ferată Astileu
 

Joi, 17 octombrie, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor împreună cu polițiștii Serviciului Rutier și cu cei ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul Poliției Bihorene, alături de jandarmi vor desfășura activități în cadrul acțiunii naționale „ATENȚIE LA TREN!“ în zona stațiilor de cale ferată din județul Bihor.

Scopul acţiunii este prevenirea și reducerea victimizării populaţiei prin accidente produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Din analiza efectuată la nivelul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor privind situaţia operativă din zona trecerilor la nivel cu calea ferată înregistrată în perioada celor 9 luni din anul 2019, comparativ cu perioada similară a anului 2018, s-a constatat menținerea numărului de accidente rutiere produse la nivelul trecerilor la calea ferată.

Astfel, de la începutul anului și până în prezent, la nivelul trecerilor de cale ferată din județul Bihor au fost înregistrate două accidente, care s-au soldat cu o persoană decedată și două persoane rănite ușor, comparativ cu aceeași perioadă din anul 2018, când s-au înregistrat tot două accidente, soldate cu o persoană decedată și una rănită ușor.

În acest context, polițiștii bihoreni vor acționa joi, 17 octombrie, în intervalele orare 06.00 – 10.00 şi 16.00 – 18.00 în 13 locații din municipiul Oradea, Tămășeu, Valea lui Mihai, Salonta, Râpa, Finiș, Oșorhei, Aleșd și Bratca, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.