13.1 C
Aleşd
vineri, 12 aprilie 2024

PICNIC CARITABIL – EXEMPLU DE UMANITARISM

Inițiativa Primăriei Aleșd și a Asociației „Hospital Pro” Aleșd de a veni în ajutorul Karolinei Tușinovschi, care în urma unei întâmplări nefericite și-a pierdut un braț, a primit adeziunea comunității.

- Publicitate -

„Picnicul caritabil” organizat sâmbătă 21 septembrie, în parcul de agrement din Tinăud, a fost vizitat de sute de aleșdeni și nu numai, care și-au mărturisit prezența pentru a fi alături de tânăra ,Karolina, mămica unei fetițe de 8 ani și viitoare mamă ( luna a șasea) a unui băiețel. Contribuția cetățenească a constat în oferta culinară (bograci), sucuri, bere, apă minerală, etc. contra cost, pe baza unor bonuri valorice, eliberate la intrarea în parc de către Asociația Hospital Pro Aleșd. De asemenea a fost pusă la dispoziția donatorilor o cutie sigilată. A fost impresionantă acțiunea umanitară a populației, care și-a adus contribuția la completarea sumei de cca. 90.000 euro necesară procurării unui braț bionic.

La acest festin culinar au răspuns prezenți: Holcim Aleșd, Selgros Oradea, prieteni și colaboratori, a căror donații și sponsorizări au contribuit la organizarea unor acțiuni caritabile. La acest festin caritabil au răspuns prezent , instituții și întreprinderi din oraș și trei comune apropiate, care au trimis echipe specializate în prepararea bograciului.

Merită amintite și felicitate: Primăria Aleșd, A.N.A.F. Electrica, Liceul Teoretic „Constantin Șerban”, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman”, Ambulanța Aleșd, Unitatea de Pompieri, Spitalul Aleșd, A.J.P.S. Diaconia, Castrum, As. „Crișul”, Poșta Aleșd, precum și comunele: Vadu Crișului, Șinteu și Măgești.

Prezența Karolinei împreună cu familia ei a fost benefică acțiunii, întrucât a făcut cunoștință și s-a fotografiat cu cei care au gătit delicioasele preparate. La reușita picnicului a contribuit și timpul favorabil. Organizatorii estimează că se va strânge cca. 10.000 euro, sumă care va crește cu siguranță în continuare. Avem semnale pozitive, de organizarea unor acțiuni asemănătoare ce urmează să se desfășoare în bisericile din Aleșd și zonă.

Suntem conștienți că suma necesară este greu de adunat, însă sperăm în continuare în bunăvoința altor potențiali donatori, care ar putea să întregească suma.

Amintim contul unde se pot depune banii. RO 98RNCB0033151688300001 deschis la BCR Aleșd de Asociația Hospital Pro Aleșd. Se pot depune numerar la Primăria Aleșd, persoană de contact Bica Ciprian tel. 0742 598 349, sau la Spitalul Orășenesc Aleșd, persoană de contact Mureșan Olga, tel. 0751 153 309.

Karolina Tușinovschi 4

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,205FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
787CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI