PAZA ȘI SECURITATEA ȘCOLILOR DIN ALEȘD TREBUIE ÎNTĂRITĂ

2853
agentul de pază Sime Liviu
Sime Liviu
 

Un incident petrecut în ziua de 1 aprilie la Liceul Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd, aduce în actualitate problema asigurării securității la școli.

În jurul orei 10, la intrarea în școală se prezintă un individ care cere agentului de pază Sime Liviu să-i permită intrarea în incinta școlii , motivând o întrevedere cu directorul școlii căruia trebuie să-i înmâneze un document de la Inspectoratul Școlar al județului Bihor. Agentul de pază îl roagă să se legitimeze cu buletinul de identitate și cu delegația sau ordinul de serviciu. Individul arată doar buletinul. Se numea Marean Roberto Nelu domiciliat în Tulcea și încerca să forțeze pătrunderea în școală folosind cuvinte autoritare și amenințări pentru intimidarea agentului. Acesta nu este impresionat și îl roagă să părăsească zona. Nici încercarea de pătrundere în forță nu-i reușește, agentul ripostează și după o scurtă altercație individul este îndepărtat de poarta școlii. Agentul anunță poliția iar individul sună la 112, reclamând agresiunea agentului. Sosește un echipaj de poliție și jandarmi care îl „invită” pe individ la sediul poliției pentru lămuriri suplimentare.

După investigații s-a constatat că individul este bolnav de tuberculoză și externat recent dintr-un sanatoriu. A încercat să pătrundă în școală pentru a vinde la elevi pixuri cu preț dublu, pentru ași procura bani. Ulterior am aflat că înainte de tentativa eșuată de pătrundere în școală, a intrat într-o librărie din apropiere interesându-se de prețul pixurilor. Poliția l-a amendat pentru toate infracțiunile comise cu suma de 3.500 lei, sumă ce cu siguranță nu va putea fi achitată, nereușind să-și „vândă” pixurile.

Vigilența agentului de pază Sime Liviu a zădărnicit o posibilă contaminare a elevilor cu o boală gravă ușor transmisibilă – tuberculoza.

Nicu Răcuciu

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.