Pasiunea tinerilor din Aleșd, spargerea corpurilor de iluminat public din parc (video)

2076

Un corp de iluminat a fost vandalizat joi, la intrarea în parcul din Tinăud, iar primarul Ioan Todoca a lansat un apel public pentru ca cei care au informații despre identitatea făptașilor să le comunice Primăriei sau Poliției.

„Dragi aleșdeni, reproșând repetitiv inactivitatea polițiștilor, invocând mereu absența regretabilă a camerelor de supraveghere din oraș, în contextul unor asemenea evenimente regretabile și condamnabile, riscăm să răstălmăcim, să ignorăm adevărul incomod, situat între cauză și efect. De altfel, vă rog să mă credeți, este imposibilă realizarea pazei polițienești a tuturor stâlpilor de iluminat, a băncilor și coșurilor de gunoi, 24 de ore din 24, sau extinderea și asigurarea funcționării unui sistem de supraveghere video a fiecărui metru pătrat de teren situat pe raza administrativă a orașului”,  spune edilul din Aleșd.

Potrivit acestuia, montarea camerelor de supraveghere pe toate străzile din oraș nu este o soluție, întrucât ar greva „într-un mod insuportabil” bugetul local și așa subdimensionat, insuficient în raport cu nevoile reale ale orașului.

Dacă vor fi prinși, făptașii vor fi sancționați conform legislației în vigoare.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.