Orașul Aleșd participă la Campionatul bihorean al curățeniei. Sunt puse la bătaie premii în valoare de peste 600.000 de lei

384

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group, asociație din care face parte Consiliul Județean Bihor și celelalte 101 Unități Administrativ-Teritoriale din județul Bihor va derula campania „Iunie – luna curățeniei în județul Bihor”.

Concursul este desfasurat in perioada 01 – 30 iunie 2021 si se adreseaza tuturor comunitatilor din cele 100 de U.A.T.- uri din judetul Bihor care folosesc serviciul de colectare separata a deseurilor si ai caror locuitori au la dispozitie recipiente/saci pentru colectarea selectiva a deseurilor.

Prin acest concurs se doreste aducerea impreuna a administratiei judetene si locale, mediului de afaceri, scoala, biserica, organizatiile non-guvernamentale, mass-media si a cetatenilor.

Premiile sunt consistente. Locul unu va primi nu mai puțin de 100.000 de lei, locul doi 10.000 lei și locul trei 5.000 de lei.

Premiul pentru locul I va consta în participarea organizatorului concursului cu suma de 100.000 de lei la realizarea unui proiect care are legătură cu mediul înconjurător și care este destinat și copiilor. Tot spre copii se îndreaptă și banii alocați premiilor doi și trei. Prin regulament câștigătorii acestora fiind obligați ca suma respectivă să fie destinată unităților de învățământ de pe raza UAT-ului.

Vor conta urmatoarele tipuri de deseuri:

a) Deseuri reciclabile colectate separat de la gospodarii (pers.fizice) si companii (pers. juridice) ridicate de catre S.C. Salubri S.A. Alesd conform graficului de ridicari pe tot parcursul lunii Iunie: ambalaje plastic/metal (goale); hartie/carton; sticla.

b) Deseuri colectate in cadrul campaniilor de colectare de pe raza U.A.T. Alesd in data de 19.06.2021 si 26.06.2021: ambalaj plastic/metal; ambalaje de hartie/carton; ambalaje de sticla.

c) Deseuri colectate in data de 18.06.2021 si 25.06.2021 DEEE (Deseuri de Echipamente Electrice si Electronice)

– Deseuri voluminoase, ex: textile, saltele, mobila, cauciucuri…

Atentie!

Nu se iau in calcul: deseuri din constructii, sticla plata/parbriz, componente auto, resturi vegetale, deseuri reziduale.

Primele 3 U.A.T.- uri din zona Alesd-ului, inclusiv, vor primi premii in bani, ce vor fi reinvestiti in comunitatea locala, intr-un proiect care va avea legatura cu mediul inconjurator si care va fi destinat si copiilor. Pentru regulamentul complet sau informatii suplimentare accesati link-ul de mai jos: https://www.ecogroupbihor.ro/campionat/

Informatii suplimentare si inscrieri voluntari – Ciprian Bica0742.598.349 sau Adrian Halmagean 0766.557.436 – Primaria Orasului Alesd.

De asemenea, informatii suplimentare si solicitari ridicari deseuri reciclabile – Claudiu Teodorof – S.C. Salubri S.A. Alesd – Operator Zonal – telefon: 0359.800.808.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.