ORAȘUL ALEȘD ÎN TOPUL DONATORILOR DE SÂNGE

1427
ORAȘUL ALEȘD ÎN TOPUL DONATORILOR DE SÂNGE
Foto © AlesdOnline

Miercuri, 13 martie s-a derulat la Aleșd acțiunea trimestrială de donare de sânge. După cum se cunoaște, acțiunea este de importanță vitală pentru oamenii aflați în suferință, a căror vieți atârnă de o doză de sânge. Conștiința civică ne îndeamnă pe cei sănătoși să fim alături de cei bolnavi și să-i ajutăm cu „elixirul” vieții. Încă de la primele ore, în curtea spitalului orășenesc, un mare număr de potențiali donatori își așteptau rândul .

Am remarcat în mod special pe cei 49 elevi de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman”conduși de prof. Luca Georgeta o permanentă animatoare a acțiunii umanitare de salvare a oamenilor aflați în suferință. La sfârșitul acțiunii am vorbit cu d-na dr. Mirela Florescu, coordonatoarea acțiunii, care ne-a declarat că este mulțumită de numărul de donatori, a cărei cifră de 73, dintre care 43 elevi, este o cifră de referință la Aleșd.

Această cifră situează orașul Aleșd în topul localităților din Bihor. Suntem convinși că printr-o mobilizare mai susținută numărul donatorilor ar putea atinge și chiar depăși cifra de 100 de donatori.

Următoarea acțiune de donare la Aleșd v-a avea loc în data de 12 iunie. Având în vedere că elevii sunt în examene și nu vor putea onora acțiunea, v-a trebui o mobilizare intensă în rândul instituțiilor și întreprinderilor din oraș, care să înlocuiască lipsa tinerilor și să susțină acțiunea.

Cum comentați această situație d-le primar?

Nicu Răcuciu