Orașul Aleșd, igienizat în cadrul proiectului „Exploratori de Viitor”

1136

Azi a avut loc o acțiune de voluntariat în cadrul proiectului „Exploratori de Viitor” a fundației Leaders în parteneriat cu Holcim România.

Proiectul este destinat elevilor de liceu, și are ca scop dezvoltarea calităților de leadership și îndrumarea tinerilor în alegerea unei cariere.

Voluntarii Cacuci Patricia, Ciobâcă Daiana, Coste Iulian, Gligan Ștefan, Perțe Lavinia și Pop Georgiana alături de mentorul echipei, Sorina Bocsea (Holcim Alesd), participanți la proiect au ecologizat o parte din oraș (zona blocurilor, strada Nucului).

Activitatea a beneficiat de sprijinul Sc Salubri Aleșd care a transportat și depozitat deșeurile colectate în urma acțiunii de ecologizare.

Proiectul “Exploratori de viitor” se desfășoară în două etape, în perioada iunie – decembrie 2021. 

În prima etapă, reprezentanți ai Fundației Leaders împreună cu specialiști din cadrul Holcim au ajutat elevii de liceu să identifice posibile direcții de carieră, pornind de la aptitudinile și personalitățile lor. În acest sens, cursanții au completat un chestionar de orientare vocațională, au participat la două ateliere online de orientare în carieră, și la un eveniment inspirațional, cu 10 invitați din partea Holcim.

Cea de-a doua etapă, ce are la bază programul deja consacrat “Leaders Explore”, implică ateliere de autocunoaștere, organizate online și offline. Totodată, cu sprijinul voluntarilor Holcim, liceenii își vor dezvolta abilitățile de leadership, gândind și implementând proiecte cu impact în comunitatea lor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.