Modernizarea secției de Pneumologie TBC din cadrul Spitalului Aleșd se apropie de final

1311

Proiectul de eficientizare energetica a Spitalului de Pneumofiziologie (TBC) Alesd se apropie de final. Contractul de execuție a lucrarilor a fost semnat in luna mai 2020.

Fost manager al Spitalului Orășenesc, Ioan Todoca, actualul primar al Aleșdului, se implică în continuare pentru ca spitalul să confirme așteptările comunității, atât din punct de vedere managerial, cât mai ales pentru servicii medicale de calitate.

„Lucrările cuprinse în Proiectul European de Eficientizare Energetică a Secției de Pneumologie a Spitalului Aleșd se apropie de final. Câștigul cel mai mare, pe lângă îmbunătățirea conditiilor din spital este economia de 30-40 de mașini de lemne, care nu mai trebuie tăiate din pădurile României”, explica Ioan Todoca, primarul Aleșdului.

Cele mai importante lucrari:

  • Inlocuire acoperiș
  • Anvelopare exterioara
  • Inlocuire tâmplărie geamuri și uși
  • Inlocuirea sistemului de încălzire pe lemne cu un sistem bazat pe pompe de căldură cu foraj de adâncime

Finantarea proiectului s-a realizat prin Programul Operational Regional 2014-2020 și are valoarea de 4.275.347,16 lei.

Proiectul este esențial, având în vedere faptul că, în cazul în care la Spitalul Municipal Oradea nu va mai fi loc pentru internări, această secție devine Spital-Suport Covid.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.