Ministrul Transporturilor şi directorul general al CNAIR despre „centura” Aleșdului

1937
 

Sosiţi la Oradea, ministrul Transporturilor şi directorul general al CNAIR au facut referiri la proiectele de infrastructură importante pentru judeţul Bihor şi pentru regiunea de Nord-Vest a ţării, fie că vorbim despre autostrăzi, centuri sau electrificare a căii ferate Oradea – Episcopia Bihor.

Despre centura Aleşd, oficialii au amintit că a fost anulată licitaţia organizată încă din 2015 pentru desemnarea constructorului, „iar până la sfârşitul anului vor lansa” o nouă procedură.

Au făcut afirmații și despre insulele de calmare amplasate pe DN 1 în Oşorhei, Aleșd și Auşeu care vor fi refăcute în urma unui audit de siguranţă rutieră, execuţia după vechiul proiect fiind în prezent „stopată”.

Deasemenea Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc promite că anul acesta vor exista noi constructori pentru tronsonul Suplacu de Barcău – Borş. Tronson care va fi împărţit în trei, pentru mai multă operativitate. Însă anul acesta nu se va mişca nimic pe şantier. Pentru 2017, la Bucureşti e suficient că vor fi anunţaţi câştigătorii. Şi aceasta, dacă linia de parcurs asumată de Guvern va fi respectată.

„Vor fi trei secţiuni pe Suplacu de Barcău – Borş, pentru a nu mai avea problemele din anii trecuţi. Acolo am avut un constructor neserios. În loc să facem promisiuni că se circulă pe autostrăzi încă de anul acesta, trebuiau să se ia măsuri pentru mobilizarea constructorului. Dar sunt convins că vom avea o mobilizare mult mai serioasă”, s-a exprimat ministrul Cuc, critic la adresa predecesorilor şi încrezător că în mandatul său, constructorii vor fi operativi şi vor sta drepţi, în relaţia cu Statul Român. Un Stat Român pe care Cuc îl vede corect în relaţia cu constructorii, despre care nu are o părere bună.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla!

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.