Miercuri, 5 septembrie – exerciţiu pentru verificarea funcţionării sirenelor de alarmare publică la Aleșd

120
sirena alarmare populatie Aleșd-0
Foto © AlesdOnline

Având în vedere antrenarea autorităților administrației publice locale și pregătirea populației pentru cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează și desfășoară antrenamente/exerciții pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică, prin acționarea acestora, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

 

Miercuri, 5 septembrie 2018, în intervalul orar 10.00 – 11.00, va avea loc exercițiul pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică. Comitetul Local pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Aleșd îi informează pe cetățeni că nu trebuie să intre în panică, deoarece acesta este un exercițiu.

Ce inseamna semnalele de alarmare:

Durata fiecărui semnal este de 2 minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

a)    Semnalul ALARMA AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

b)    Semnalul ALARMA LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

c)    Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

d)    Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.