Medic din Aleșd, decorat de președintele Klaus Iohannis

5726
dr. Abrudan Ana și președintele Klaus Iohannis
dr. Abrudan Ana și președintele Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței, un număr 45 de medici şi asistenţi medicali din mai multe judeţe ale ţării au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis. Printre aceștia se numără și dr. Abrudan Ana din Aleșd.

Astfel, în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea manifestate, de la începutul pandemiei de COVID-19, în cadrul Serviciilor de Ambulanță Județene, în scopul asigurării unui înalt nivel de îngrijiri destinate populației, șeful statului a acordat Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler pentru 21 de medici şi Medalia “Meritul Sanitar” clasa a III-a pentru 24 de asistenţi medicali.

Medicului Abrudan Ana, care lucrează la Ambulanța Aleșd, i-a fost acordat Ordinul “Meritul sanitar” în grad de Cavaler.

Dr. Abrudan lucrează la Stația de Ambulanța de la Aleșd, de 18 ani, iar anul trecut s-a remarcat prin rezolvarea unui caz extrem de dificil. Intervenind imediat la un caz de stop cardiorespirator, pacientul, un bărbat cu vârsta de 54 de ani a avut la spital o evoluție bună și, după două zile de spitalizare, a plecat acasă pus pe picioare.

dr. Abrudan Ana

Din Bihor, a fost premiată și asistenta Crina Delia Ungur care lucrează de 23 de ani la stația centrală a Ambulanței Bihor și s-a remarcat de-a lungul anilor atât prin profesionalism, cât și ca om și formator de voluntari la SAJ Bihor. Printre cazurile la care a fost chemată, se numără și o naștere, efectuată la lanterna de la telefon, fiindcă în casa respectivă nu era current electric. Totul a decurs bine, mama și bebelușul fiind duși, după nașterea acasă, la Maternitate. Crina Delia Ungur a fost, alături de alți doi colegi la fel de îndrăgiți, as. Adrian Caciora și dr. Emil Boțcău, un formator cu tact pedagogic și a reușit să învețe din tainele meseriei sale sute de oameni.
Asistenta Ungur a avut anul trecut cele mai multe cazuri, motiv pentru care a și fost propusă de reprezentanții Ambulanței Bihor să fie decorate de președintele țării.

asistenta Crina Delia Ungur

Au fost decoraţi și următorii medici: Andrei Mihaela, Andronic Mihaela Giorgiana, Bobeanu Lucian, Damian Radu-Ioan, Deloreanu Mădălina, Grasu Rodica Alis, Hristea Angelica, Iordache Mihaela, Maniu Dragoş, Micloş Gabriel, Pavel Eugenia, Peter Blanka, Popescu-Oltianu Cezar Claudiu Ioan, Popescu Constantin, Stan Aurelia Luana, Tarţa Lucian Vasile, Toza Mihaela, Tudor Manuela, Turcu Carmen şi Ursu Bogdan.

De asemenea, au fost decoraţi următorii asistenţi medicali: Ardelean Rodica, Bîrlă Florin, Buia Rareş Dan, Cazacu Cătălina, Chirea Daniel Lucian, Chirilă Nicoleta, Costan Mihaela Crina-Greta, Crăciun Dumitru-Bogdan, Divisevici Georgeta-Cătălina, Drăgănesc Mihai Cătălin, Dudău Mihaela, Filoş Paula Maria, Ghimboaşă Simona Cristina, Ilie Laura Iulia, Moţoi-Neaga Magdalena, Munteanu Anton, Niţă Roxana Mihaela, Petroman Loredana, Popescu Cristian-Emanoil, Roibu Radu Gabriel, Rudaru Iulia, Stoica Ionela, Ungur Crina Delia şi Veres Gero.

Ceremonia de decorare a medicilor și asistenților medicali a avut loc în grădina Palatului Cotroceni, la eveniment luând parte şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

Ambulanţa a aniversat 115 ani de la înfiinţare.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.