MASA TRADIȚIONALĂ DE PAȘTE

40
MASA TRADIȚIONALĂ DE PAȘTE LA ALEȘD-800x600
Foto © AlesdOnline

Și în acest an, seniorii din Aleșd sau bucurat de atenția acordată de primărie, prim masa festivă oferită de Sfintele Paște. Vineri 13 aprilie, la Cantina Socială a orașului, au răspuns invitației lansate de Serviciu social din primărie ,130 de pensionari, membri activi ai Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice din Aleșd, care își petrec zilnic timpul în mod util și plăcut prin tratamente specializate de recuperare fizică, gimnastică medicală, kinetoterapie și relaxare prin jocuri, internet etc.

Centrul de Zi a devenit a doua casă pentru pensionari, care le asigură socializare și o permanentă legătură cu lumea. Un personal de specialitate coordonat de Marinela Bica sunt în permanență alături de cei ce le solicită sprijin și sfaturi . O atmosferă destinsă și plăcută reprezintă ingredientul principal al activității în cadrul Centrului. Același climat l-am întâlnit și cu ocazia mesei festive organizată de Primărie cu prilejul Sfintelor Paște. Prezenți la eveniment Ioan Todoca și Kojanto Pal, primar și viceprimar ai orașului au fost întâmpinați de d-l Cociorva Gheorghe șeful compartimentului social din primărie care , au onorat cu prezența lor evenimentul, bucurând pe cei prezenți.

Cuvântul scurt adresat de Ioan Todoca, a fost o sinceră urare de sănătate și tradiționalul „Cristos a Înviat”, după care întreaga asistență a cântat acest cântec și urare. A urmat masa festivă tradițională de la care n-a lipsit ciorba de miel, friptura cu garnitură de cartofi și salată, masă asezonată cu lichide bahice, vin și palincă. Sucurile și apa minerală și cozonacii au întregit meniul.

La sfârșitul festinului, mesenii au transmis mulțumiri Primăriei și sponsorilor: SC Transilvania Import – Export, Coca Cola precum și persoanele fizice: Vancea Daniel și Negrean Teodor.

Nicu Răcuciu

MASA DE PAȘTE – PĂSTREAZĂ TRADIȚIA

Publicată de AlesdOnline pe 13 Aprilie 2018