Magazinul care a vândut un sandwich cu viermi în incinta unei școli din Aleșd, închis și amendat (video)

2601

La scurt timp după ce un elev a găsit un vierme într-un sandwich cumpărat de la chioșcul din școală, Comisariatul Județean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor sesizat de directoarea scoli a mers în control.

Cazul a fost semnalat de elevi ai Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, care au descoperit viermi într-un sandwich cumpărat de la chioșcul din incinta școlii. Potrivit Bihon.ro, comisarii CJPC Bihor au mers în control miercuri, însă magazinul era deja închis, astfel că au revenit joi, 19 septembrie.

„Cu celeritate a fost desfaşurată o acţiune de control la chioşcul alimentar respectiv, operatorul economic fiind sancţionat contravenţional în baza art. 7, lit.c, al.2 din OG 21/1992 (r2) privind protecţia consumatorilor, prin amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei. Totodată s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor constatate”, a precizat comisar șef adjunct, ing. Giani Cătălin Bura.

În urma cazului din Aleșd, CJPC Bihor va demara o serie de controale la școlile din județ. „În perioada următoare, pentru a preveni alte situaţii similare, vom desfăşura acţiuni de control la chioşcurile alimentare din incinta unităţilor şcolare din judeţul Bihor”, transmite Giani Bura.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.