1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Lucrări de decolmatare în orașul Aleșd, pentru a preveni inundaţiile

Angajați din cadrul Sistemului Hidrotehnic Crișul Repede decolmatează și recalibrează Valea de Izvor, afluent al râului Crișul Repede, în orașul Aleșd. Lucrările se desfășoară în colaborare cu Primăria Orașului Aleșd.

- Publicitate -

“Fenomenele hidrometeorologice din ultimii cinci ani ne-au arătat importanța acestor lucrări pentru îmbunătățirea capacității de transport a albiei și asigurarea secțiunii de curgere mai ales în perioadele cu debite și niveluri crescut. Cu alte cuvinte, prin aceste lucrări reducem riscul de inundații”, transmit reprezentanții ABA Crisuri.

Decolmatarea se desfășoară în colaborare cu Primăria Orașului Aleșd. Până în prezent, pe o lungime de 600m de curs de apă, echipa a excavat un volum de 1.500 mc aluviuni. Lucrările sunt în curs de desfășurare, mai spun aceștia.

Ce înseamnă decolmatarea unui curs de apă?

Pe scurt, aceste lucrări au scopul de a curăța albia de materialul aluvionar depus de apele curgătoare, adică de: mâl, pietriș și bolovani.

De ce este importantă decolmatarea?

În timp, aluviunile depuse îngustează secțiunea de scurgere a apei în albie. Prin îndepărtarea acestora se asigură o curgere mult mai bună, mai ales în perioadele ploioase.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI