LOCOTENENT COLONELUL IOAN BOGDAN NOUL ȘEF AL JANDARMERIEI BIHORENE

3101
LOCOTENT COLONELUL IOAN BOGDAN NOUL ȘEF AL JANDARMERIEI BIHORENE-800x572
IOAN BOGDAN Foto © ebihorenul.ro
 

După un interimat de un an și o lună, ca urmare a pensionării Col. Petre Lung, Lt. Col. Ioan Bogdan a promovat examenul de titularizare pe post, fiind numit începând cu data de 22 octombrie în funcția de Inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor.

Perioada interimatului, pe care a asigurat-o Ioan Bogdan, a constituit un prilej de cunoaștere și însușire a problemelor complexe ce revin acestei importante funcții. Într-un interviu pe care n-i la acordat cu multă amabilitate și sinceritate, Ioan Bogdan ne-a destăinuit câteva din gândurile sale pe care vrea să le transforme în obiective și proiecte , acestea vizând bunul mers al activității instituției pe care o coordonează.

Red. Pentru a accede în această funcție, care sunt calitățile care v-au recomandat?
I.B. Îmi este greu să enumăr calitățile mele fără să fiu considerat lipsit de bun simț. Totuși ce mă caracterizează sunt în primul rând simțul datoriei, corectitudinea și ambiția, care se bazează pe alte trăsături de caracter formate de-a lungul vieții, care îmi creionează profilul și care se mulează pe cerințele actualei funcții.

R. Pornind de la sarcinile ce revin jandarmeriei de a asigura ordinea publică, paza și protecția cetățeanului și bunurilor materiale, enumerați câteva obiective ce intenționați să le implementați?
I.B. În primul rând doresc ca municipiul Oradea să se mențină în topul orașelor sigure, fără evenimente. Apoi prezența noastră să se facă simțită tot mai mult în comunitățile bihorene pentru a păstra liniștea și siguranța cetățeanului. În acest sens, având în vedere dezvoltarea turismului în diferite zone ale județului, intenționăm să creăm grupe de jandarmi montani care să asigure traseele turistice , precum și siguranța turiștilor. Astfel vom înființa două grupe de jandarmi montani la Vârtop și în zona Vadu Crișului, Șuncuiuș, Bulz. Menționez că acești jandarmi au o pregătire specifică care să le dea posibilitatea de a interveni alături de Salvamont și alte ONG-uri de profil, la salvarea de vieți sau accidente provocate de capcanele muntelui.

R. Știm că sportul este o componentă importantă în pregătirea jandarmilor. Cum se desfășoară această pregătire, având în vedere complexitatea pregătirii specifice?
I.B. Pregătirea sportivă generală se face permanent, concomitent cu cea specifică, unde intră în rol antrenori specializați pe diverse discipline. În afara activităților zilnice de pregătire teoretică, practică și sportivă, jandarmii participă la competiții sportive organizate de Ministerul de Interne, la diferite discipline sportive, individuale și pe echipe.

R. În realizarea obiectivelor propuse care sunt atuurile d-voastră?
I.B. În primul rând echipa de conducere alcătuită din Lt. Col. Feica Claudiu- prim adjunct și Lt. Col. Joița Dan adjunct, ofițeri care au crescut odată cu mine suntem din aceeași generație și vorbim același limbaj profesional: disciplină, eficiență, performanță. De asemenea un rol important în îndeplinirea sarcinilor ce ne revin , este o bună comunicare și conlucrare cu Poliția , I.S.U. și celelalte structuri ale M.I. ale căror comandanți se înscriu în aceeași generație cu noi.

R. Ați afirmat mai devreme că Oradea și Bihorul se situează pe locuri fruntașe pe țară în activitățile specifice. Cum cuantificați aceste rezultate, care sunt unitățile de măsură și cine face măsurătoarea?
I.B. În primul rând absența unor evenimente perturbatoare, apoi percepția populației față de instituția noastră și încrederea în protecția și siguranța pe care o acordăm cetățeanului și bunurilor sale. Și nu în ultimul rând statistica care evidențiază evenimentele.

R. Viața personală este o componentă importantă a existenței noastre , care completează și influențează activitatea profesională. În acest sens ce ne puteți spune?
I.B. Sunt căsătorit cu Ramona profesoară de istorie și împreună avem doi băieți Tudor și Petru, cărora le acordăm întreaga noastră atenție și pricepere pentru formarea lor ca oameni și cetățeni responsabili. (n.n) Din cunoștințele noastre putem afirma cu certitudine că Ioan Bogdan este un soț și tată iubitor și responsabil.

R. Vă mulțumim pentru interviu și vă dorim succes în îndeplinirea misiunii și funcției încredințate.

Nicu Răcuciu

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.