Loc de joacă în Aleșd, finanțat prin campania „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor”

560
Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 din Aleșd
Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 din Aleșd
 

Orașul Aleșd, unul dintre cei șase câștigători ai locului I în cadrul concursului „Campionatul bihorean al curățeniei”, a decontat deja premiul de 100 000 de lei prin amenajarea unui loc de joacă.

​Mai exact, Primăria Aleșd a amenajat curtea grădiniței cu program prelungit nr.1, din Cartierul Șoimul. Au fost montate tobogane, hinte, un carusel și patru bănci de odihnă. Totodată, au fost plantați 18 arbori din specia Catalpa Bignioides Nana, de la intrarea în curtea grădiniței și până la incinta acesteia. Pentru asigurarea unui loc de educare a copiilor în aer liber au fost amplasate patru mese cu câte șase scaune. În plus, au fost montate 3 coșuri pentru colectarea separată a deșeurilor. Întregul spațiu de joacă este prevăzut cu o suprafață cauciucată tip tartan.

 

​De locul de joacă vor beneficia aproximativ 200 de copii de la grădinița cu program prelungit nr. 1, de la grădinița cu program normal și de la creșa orașului Aleșd, toate aflate în imediata apropiere a zonei amenajate.

Valoarea totală a proiectului este de 111.883,63 de lei (fără TVA). 100 000 de lei reprezintă premiul acordat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group și Consiliul Județean Bihor, restul fiind contribuția Primăriei Aleșd.

Firma SC LAVITEX-PROD SRL a fost responsabilă de amenajarea spațiului de joacă, în timp ce de plantarea arborilor s-a ocupat firma SC Aroma Trufelor SRL.

premii a câte 100 000 de lei

Vă reamintim că în luna Iunie, ADI Ecolect Group a desfășurat campania „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor”. În cadrul acestei campanii a fost organizat concursul „Campionatul bihorean al curățeniei”. Acesta s-a desfășurat în cele șase zone de implementare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID)***. Fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT) dintr-o zonă a concurat doar cu celelalte UAT-uri din zona sa. Astfel, au fost decernate 18 premii, câte 3 locuri în fiecare zonă.

În urma concursului, șase primării au câștigat fiecare câte 100 000 de lei, marele premiu. Potrivit regulamentului, câștigătorii sunt obligați să folosească banii pentru realizarea unui proiectverde (parc, loc de joacă, loc pentru picnic, teren de sport) care trebuie să fie destinat și copiiilor.

Pe lângă Aleșd, ceilalți câștigători – Cociuba Mare, Biharia, Marghita, Sălacea și Criștioru de Jos sunt în diferite etape cu implementarea proiectelor, dar toate au trimis adrese către ADI Ecolect Group cu ce intenționează să realizeze. Astfel, în Cociuba Mare va fi amenajat un parc, inclusiv cu loc de joacă pentru copii. În Biharia va fi realizat un parc nou și vor fi extinse alte două. În Marghita va fi reabilitat spațiul de joacă pentru copii aflat pe strada Aleea Înfrățirii. În Sălacea, Primăria va amenaja un loc de joacă pentru copii în centrul localității, iar comuna Criștioru de Jos va amenaja spații de joacă pentru copii în localitățile Criștioru de Jos, Săliște de Vașcău și Poiana. În plus, va moderniza zona de agrement „La Izvorul lui Horea”, care se află între localitățile Săliște de Vașcău și Poiana.

 

Urmărește-ne și pe Google News