LISTĂ: Cum merg la școală elevii din Aleșd, luni. Cine merge la școală și cine rămâne acasă pentru ore online

1966
Elevi
Foto ©️ Guliver/GettyImages
 

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a actualizat în urma centralizării raportărilor din școli, baza de date cu rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ preuniversitat de la nivelul județului Bihor. 

Situația cuprinde cele 712 unități de învățământ la care se adaugă 6 cluburi sportive respectiv Palatul Copiilor din Oradea, Cluburile Copiilor din Marghita, Salonta, Beiuș, Ștei, și Aleșd. Așadar lista cuprinde un număr de 724 unități de învățământ.

Conform ultimelor raportări din cele 724 de unități, 380 vor funcționa cu prezență fizică, iar 344 online. Printre cele care vor funcționa cu prezență fizică se află și unități care au rată de vaccinare mai mica de 60%, dar la nivelul cărora consiliile de administrație au luat decizia de funcționare cu prezență fizică, deoarece rata de vaccinare la nivelul unității de învățămnânt cu personalitate juridică de este de cel puțin 60%.

În orașul Aleșd, şcoala cu cea mai mare rată de vaccinare este LICEUL TEORETIC „CONSTANTIN ȘERBAN” ALEȘD (81,53%).

Luni se deschid și restul unităților de învățământ din oraș deoarece ating criteriul de 60%. COLEGIUL TEHNIC „ALEXANDRU ROMAN” ALEȘD 60.75%, ȘCOALA PRIMARĂ NR.1 ALEȘD 62.50%, GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL „SAMUEL” TINĂUD 66.60%, GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL NR.2 ALEȘD 62.50%, GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL NR.3 PEȘTIȘ 80% și GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.1 ALEȘD 60%.

GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL „SAMARITEANUL” ALEŞD (28.58%) este singura unitate de învățământ din Aleșd care rămâne în online.

De asemenea, conform ultimelor raportări la nivelul școlilor din județ sunt confirmate pozitiv cu noul Coronavirus (COVID-19), 77 persoane din rândul angajaților și 177 elevi.

Facem precizarea că în această perioadă unitățile de învățământ au fost preocupate de asigurarea tuturor condițiilor pentru ca un număr cât mai mare de elevi să revină la școală.

Vezi mai jos lista actualizată vineri de IŞJ Bihor, documentul cuprinzând rata de vaccinare, respectiv lista unităților de învățământ care vor desfășura procesul instructiv-educativ cu prezență fizică (marcate cu culoarea verde).

Rata_de_vaccinare_per_UI_Judet_BH

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.