Liceul Teoretic Constantin Șerban din Aleșd a devenit oficial Școala eTwinning 2018 – 2019

510
Liceul Teoretic Constantin Șerban din Aleșd a devenit oficial Școala eTwinning 2018 - 2019 -800x600

eTwinning componentă fundamentală a programului eLearning al Comisiei Europene, eTwinning a devenit parte integrantă a Erasmus+, Programul Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport, începând din 2014. Este o platformă care pune la dispoziţia profesorilor posibilităţi de a desfăşura parteneriate internaţionale, cu şcoli din Uniunea Europeană şi ţările partenere Tunisa, Georgia, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Armenia şi Azerbaijan.

Anul acesta a fost primul an în care Comisia Europeană prin Centrul de Aistenţă de la Bruxelles a hotărât acordarea de distincţii şcolilor care au desfăşurat o intense activitate pe platforma eTwinning. Certificarea poartă denumirea de Școală eTwinning şi a fost acordată unui număr de 1212 şcoli din ţările în care se desfăşoară programul şi unui număr de 62 de şcoli din România.

În judeţul Bihor două şcoli se pot mândri cu această certificare: Liceul Teoretic Constantin Șerban Aleşd, prin director prof. Antonescu Liliana şi amabasadorul eTwinning prof. Silaghi Antonia, şi Liceul Teoretic Lucian Blaga Oradea. Liceul nostru se mândreşte cu placheta primită ca recunoaştere şi cu scrisoarea adresată conducerii şcolii ca mulţumire pentru activitatea desfăşurată, din partea domnului Tibor Navracsics membru al Comisie Europene.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.