La volan, fără permis: DOSAR PENAL pentru un tânăr de 22 de ani, din Aleșd, prins de polițiști conducând un autoturism

2567
Poliția rutieră
Foto caracter ilustrativ

Dosar penal pe numele unui tânăr de 22 de ani din orașul Aleșd. El este cercetat penal după ce a fost prins la volan deși nu are permis de conducere.

“Marți, 26 ianuarie, la ora 11.30, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Tinăud, polițiștii rutieri din Aleșd au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din Aleșd, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a precizat, comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al poliției Bihor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Tot, marți, la ora 22.25, pe strada Nufărului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice învederea stabilirii alcoolemiei și în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 148 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 46.180 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șase permise de conducere și patru certificat de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate cinci tamponări.

71 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 16 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 10 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, au fost sancționați șapte bicicliști, șasesancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, iar 38 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.