La Alesd se preiau cereri pentru eliberarea pasapoartelor

2260

De regulă marti, o dată pe lună, echipa mobila din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidenta Pasapoartelor Simple Oradea se deplaseaza la Aleșd pentru a prelua cererile alesdenilor și locuitorilor din localitatile invecinate si pentru a elibera pasapoartele la termen (la 14 zile).

De regula, martea o data pe lună, programul de lucru cu publicul incepe la ora 10.00 și se incheie la ora 13.30. Doi lucrători onorează cererile alesdenilor și ale celor care  locuiesc in comunele limitrofe.

“Le recomand alesdenilor să-și verifice din timp documentele de călătorie și sa se prezinte la serviciul nostru înainte de perioada expirării. Astfel pot evita perioada aglomerata din lunile urmatoare”, a declarat pentru alesdonline.ro, ofițerul specialist Ghidia Cristian.

In anul 2017, tarifele percepute pentru eliberarea documentelor de călătorie au mai scăzut o data cu reducerea TVA-ului. Pentru pașaportul simplu electronic cu valabilitate 5 ani (adulți și minorii care au împlinit 12 ani) achită o taxa de 258 de lei, pașaportul simplu electronic pentru minori sub 12 ani, cu valabilitate 3 ani este 234 ron, iar pentru pașaportul simplu temporar cererile se pot depune doar la sediul serviciului din Oradea.

Taxa pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice se poate achita prin internet banking, virament bancar, sau mandat poștal.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.