Jandarmii bihoreni în mijlocul cetăţenilor cu efective mărite de Revelion şi Bobotează!

360
jandarmii Postului Montan Padiș-800x534
Foto © jandarmii Postului Montan Padiș
 

Pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor va acționa pentru menținerea, asigurarea ordinii publice şi creșterea gradului de siguranță a cetățeanului pe timpul sezonului rece și în contextul sărbătorilor de iarnă 2019 – 2020.

Astfel, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor au fost stabilite următoarele obiective:

menţinerea unui nivel optim de siguranţă al cetăţenilor;

desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţilor preconizate a se desfășura în spațiul public;

– creşterea capacităţii de acţiune şi realizarea unor dispozitive vizibile şi eficiente, pentru prevenirea evenimentelor deosebite şi descurajarea faptelor antisociale;

–  asigurarea unui răspuns coerent la solicitarea autorităţilor publice şi a populaţiei pentru acţiune în situaţii de urgenţă şi dezastre.

În perioada 31 decembrie 2019 – 06 ianuarie 2020, ne vom afla în mijlocul cetăţenilor pe întreg cuprinsul județului, atât înmunicipiului Oradea, în mediul urban și rulat, cât și în stațiunile montane și blaneoclimaterice.

Posturile Montane Padiș și Stâna de Vale vor executa misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în aceste stațiuni.

Totodată jandarmii vor participa la menţinerea ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat împreună cu celelalte forte aparținând M.A.I, prin patrulări mixte dar şi patrule de jandarmi, în mediul urban şi rural.   

De asemenea la sediul inspectoratului, se vor constitui echipaje specializate de intervenţie pentru soluţionarea sesizărilor venite din partea cetăţenilor şi a situaţiilor neprevăzute apărute în zona de responsabilitate.

În acelaşi timp, va fi asigurată paza şi protecţia obiectivelor aflate în responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, a transporturilor de valori în beneficiul Trezoreriei precum şi a transportului de corespondenţă clasificată.

Totodată, Jandarmeria Bihor desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific sărbătorilor de iarnă, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice. 

Pot fi achiziţionate de persoane fizice şi juridice nespecializate doar materialele pirotehnice cum sunt: lumânările scânteietoare, steluţele, jerbele cu scântei sau alte astfel de articole pirotehnice din clasa I.

Recomandam achiziţionarea acestor materiale pirtehnice doar de la persoanele fizice sau juridice autorizate.

Reamintim că folosirea mijloacelor pirotehnice ESTE INTERZISĂ şi în următoarele situaţii:

          a) între orele 00:00 și 06:00, cu excepția perioadelor autorizate, precum și a evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale;

         b) la o distanță mai mică de 50 m de construcțiile de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțin de 100 m față de cele cu peste 4 niveluri;

         c) la o distanță mai mică de 500 m de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze;

         d) la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;

          e) în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre;

         f) pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spații deschise cu aglomerări de persoane;

        g) la o distanță mai mică de 500 m de pădure

            

De asemenea turiștii care își vor petrece timpul liber în zona montană trebuie să ţină cont de câteva sfaturi:

Pasionații de drumeții și schi sunt sfătuiți să se informeze asupra condițiilor meteo și a traseului pe care doresc să îl parcurgă, echipându-se corespunzator;
Recomandăm turiștilor și amatorilor sporturilor de iarnă să solicite informații Jandarmeriei Montane și Salvamontului;
 Să se asigure că au un echipament adecvat și să nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc sau pe trasee care sunt închise;
Să se informeze din timp asupra stării vremii, a itinerariului și a condițiilor climatice locale;
Să rămână în zona cabanelor dacă condiţiile meteo nu le permit practicarea sporturilor de iarnă;

În cazul unor probleme întâmpinate în această zonă, apelați numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care solicit sprijinul, ce s-a întâmplat și câte persoane au nevoie de ajutor.      

Cu speranța că sfaturile vor fi respectate, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, ne urează tuturor să avem parte de un An Nou fericit și La Mulți Ani!

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.