3.1 C
Aleşd
miercuri, 6 decembrie 2023

ÎNTÂLNIRE CU CITITORII

La inițiativa prof. Loredana Puriș, o frecventă cititoare a Bibliotecii orășenești „Octavian Goga” din Aleșd, în parteneriat cu aceasta, s-a organizat joi 15 noiembrie, în Sala Primăriei Aleșd, un eveniment cultural adresat iubitorilor de literatură.

- Publicitate -

Invitata serii scriitoarea Lili Crăciun, care și-a prezentat al treilea roman : „prizonieri ai umbrelor”. Pe afișul tipărit pentru popularizarea evenimentului a fost înserată o scurtă dar incitantă prezentare a romanului, din care cităm: „ un țipăt, o spovedanie dramatică a unei tragedii tulburătoare, în același timp un thriler cu accente de umor amar asupra epocii și mediului, respectiv – România anilor „90”.

După o scurtă prezentare a scriitoarei, realizată de prof. Loredana Puriș și Georgeta Ardelean responsabila bibliotecii orășenești, scriitoarea Lili Crăciun, a captat atenția auditoriului cu explicarea tematicii romanului, cu momente din biografia sa, cu accent pe urmările decretului de interzicere a avortului în România, în epoca de tristă amintire. O dramă a multor tinere femei cărora li s-a interzis să hotărască asupra propriului lor corp. A fost scos în evidență impactul romanului atât prin tematică, unică în literatura română, cât și prin calitatea prezentării, presărată cu întâmplări amuzante. Romanul a primit o presă bună atât în țară cât și în străinătate. Astfel, romanul a fost prezentat în Italia și Spania, unde urmează să fie tradus.

Discuții pe marginea romanului nu au avut loc întrucât cititorii nu l-au găsit în librării sau bibliotecă pentru a fi lecturat. La o posibilă altă întâlnire ar putea avea loc o dezbatere pe marginea romanului. Ar fi interesant ! Întâlnirea s-a încheiat cu procurarea romanului cu autograful scriitoarei.

Nicu Răcuciu

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,488FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI