Incendiu puternic la o casă din Aleșd

2736
Incendiu puternic la o casă din Aleșd
Foto ©️ ISU Bihor

Miercuri, 25 noiembrie, pompierii militari bihoreni au acționat în localitatea Aleșd, pentru stingerea unui incendiu provocat, cel mai probabil, de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire.

În jurul orei 14.35, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost informat prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o locuinţă situată în localitatea Aleșd, sesizare în urma căreia la adresa indicată de apelant s-au deplasat de urgență trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, din care două autospeciale de stingere cu apă și spumă, respectiv un echipaj de prim ajutor calificat SMURD, în total 11 pompieri militari.

​În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, flăcările se manifestau generalizat la întreaga casă. În urma producerii evenimentului, a ars întregul acoperiș, respectiv interiorul casei a fost distrus în totalitate.

​Pompieri militari de la fața locului au stabilit cauza probabilă a incendiului, amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire.

​Din fericire nu au fost victime în urma producerii evenimentului.

​În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” reaminteşte bihorenilor obligativitatea respectării următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor: 

• Nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

• Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

• Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;

• Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

• Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

• Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins;

• Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi pe timpul funcţionării sistemelor de încălzire.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.